info@gipszkartonok.info.hu

Üvegszálas hézagerősítő szalag

Üvegszálas hézagerősítő szalag gipszkarton lapok találkozásának hézagerősítésére és élek sarkok bandázsolására.

  • Egyszerű és gyors használat
  • Nagyon vékony
  • Alig von el vizet 

Üvegszálas fugafedő gipszkarton hézagoláshoz, 5 cm széles és 25 fm tekercsben kapható.

Normál igénybevételű szerkezetek hézagolásánál alkalmazható, meggátolja a repedések keletkezését. Mivel a Üvegszálas hézagerősítő szalag nagyon vékony, ezért csak csekély glett felvitelre van szükség.

Papír hézagerősítő szalag kontra üvegszálas hézagerősítő szalag. Hát igen. Tényleg így van. A papír szalag sokkal vastagabb és erősebb. Az üvegszálas hézagerősítő szalag akkor jó megoldás ha a falak beálltak, nem mozognak. Még a profilvázra szerelt gipszkarton falak is mozognak ezért gondolják meg az  üvegszálas hézagerősítő szalag használatát. Azért szeretnek az üvegszálas hézagerősítő szalaggal dolgozni a hazai kivitelezők mert nem kell annyiszor átglettelni. 

A papír szalagot a vastagsága miatt többet kell glettelni de a végeredmény önmagáért beszél. A tengerentúlon és Nyugat Európában már szinte csak ezzel dolgoznak. 

A hézagerősítés a gipszkartonozás utolsó folyamata. Jelentősen meghatározhatja a  munka minőségét. A hézagolás során valamely a SINIAT, KNAUF, vagy RIGIPS által gyártott hézagoló gletteket, gipszeket használhatjuk. Kitűnő anyagok.. A hézagolást lehetőség szerint a nedves folyamatok (például aljzatbeton készítés) befejezése és kiszáradása után kezdjük, ha a gipszkarton felület és a helyiség levegőjének hőmérséklete is legalább +5°C feletti hőmérsékletű. A bandázsolás előtt a gipszkarton fal mindkét oldalát készre kell szerelni. A gipszkarton lapokat csavarozzuk a gipszkarton profil szerkezetre majd a hézagokat teljes egészében gletteljük ki és csak ezt követően lehet megkezdeni a hézagolást bandázs hézagoló szalagokkal.  

Bandázsoló szalagok, hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnál, hajlítható, perforált gipszkartonokhoz. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok,  Armstrong, Knauf AMF kazettás  álmennyezet rendszerek. Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken. 

Gipszkarton, kazettás álmennyezet és szigetelőanyag szakáruház vagyunk. A Gipszkartonozásnál használt összes hézagerősítő szalagok és a hozzájuk való por alakú vagy kész, vödrös glettek is készleten vannak. Árakról érdeklődjön: 06-70-683-330 Áruházaink: Budapest 9. és 4. kerület. Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr, Kecskemét.

Bandázsoló szalagok típusai és árak 

Termék neveMéretekBruttó ár
Üvegszálas hézagerősítő csík5 cm széles - 25 fm hosszú179 Ft/tekercs
Papír hézagerősítő csík5 cm széles - 75 fm hosszú1882 Ft/tekercs
FIBA üvegszövet háló5 cm széles - 20 fm hosszú575 Ft/tekercs
FIBA üvegszövet háló5 cm széles - 45 fm hosszú994 Ft/tekercs
FIBA üvegszövet háló5 cm széles - 90 fm hosszú1587 Ft/tekercs
Alumínium ragasztószalag 5 cm széles - 50 fm hosszú
PAE rezgéscsillapító szalag3 cm széles - 30 fm hosszú1336 Ft/tekercs
PAE rezgéscsillapító szalag5 cm széles - 30 fm hosszú1983 Ft/tekercs
PAE rezgéscsillapító szalag7 cm széles - 30 fm hosszú2909 Ft/tekercs
PAE rezgéscsillapító szalag9, 5 cm széles - 30 fm hosszú4036 Ft/tekercs
 

Telephelyeink elérhetőségei

Telephelyeink Készlet ellenőrzés!Email-árajánlatkérés
Budapest 9. és 4. kerület06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu
Győr, Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Kecskemét06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu
 

Van egy bandázsoló szerszámunk amit lehet üvegszálas hézagerősítő szalaggal használni. Nagyon gyors és könnyű lesz a hézagerősítés és órákat lehet vele spórolni a munkán.

A szerszám neve DELKO. Bővebben ITT  OLVASHAT róla illetve videót is megtekinthet munka közben.  

Ez egy összehasonlító videó az üvegszálas hézagerősítő szalag és papír szalagról.

 

Ez a videó meg remekül megmutatja a FIBA öntapadós hézagerősítő szalag használatát és a glettelés műveleteit. Minden hézagerősítő szalagot hasonló módon kell felvinni a gipszkartonra.