ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Kapcsolat – Impresszum

A weboldal bérlője: Bau-Systeme 92 Kft. A honlapon lévő termékek a bérlő tulajdonát képezik. Az anyagok minőségéért és a kiszolgálással kapcsolatban a weboldal üzemeltetője nem tartozik felelősséggel!

A gipszkartonarak.hu weboldal üzemeltetője – AV Group Hungary Kft

Kapcsolat: AV Group Hungary Kft

Telefon: – 06-30-958-2915 – Lukács Áron

email: info@avgroup.hu

 

Hatályos: 2015. július 07. napjától

 

1. Érvényesség 

Ezen Általános üzleti feltételek lépnek hatályba a Bau-Systeme 92 Kft. terméksorából kiválasztott árucikk awww.gipszkarton-ar.hu, www.szigeteles-ar.hu, www. almennyezet.co.hu, www.bau92.hu vagy az ügyfélszolgálatunkon (info@bau92.hu ) (továbbiakban: Bau-Systeme 92 Kft) keresztül történő megrendeléskor.

A Bau-Systeme 92 Kft. weboldalán történő vásárlás elektronikus úton az fentiekben megadott weboldalon és webáruházakon keresztül lehetséges, jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Bau-Systeme 92 Kft. nem járul hozzá az oldalain megtalálható digitális tartalmak  letöltéséhez.

A webáruházakban történő vásárlásokhoz Inretnet Explorer, Firefox és Chrome aktuális verziói használhatóak.

 

2. Szerződéses partner

 

A vásárló szerződéses partnere:

Bau-Systeme 92 Kft. cím: 1095 Budapest, Soroksári út 164.

Cégjegyzékszám: 01 09 718532, Adószám: 13096519-2-43

Ügyvezető igazgatók: Papp  Gábor

Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06 (80) 205-094- Zöldszám
Ügyfélszolgálatunk e-mail címe:  info@bau92.hu

Ügyfélszolgálatunk telefonon az alábbi időben érhető el:
Munkanapokon (hétfő-csütörtök): 7.00- 16.00

Pénteken: 7.00-15.00
Munkaszüneti napokon (január 1., március 15., húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.): nincs ügyfélszolgálat.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex nem áll rendelkezésére a cégnek.

3. Szerződés megkötése

1.         A szerződés megkötéséhez, a weboldalon keresztül történő megrendeléshez regisztráció szükséges.

A regisztráció során megadott adatok a következőek: Cégnév, Adószám, Vezetéknév, Keresztnév, Telefonszám, E-mail cím, Jelszó, Számlázási cím, Szállítási cím.

2.         A vásárló a “Fizetés most” gombra történő kattintással ajánlatot tesz a bevásárlókosárban található árucikk(ek) megvételére, és elfogadja ezen Általános üzleti feltételek érvényességét.

3.         A megrendelés fogadásának megerősítése, amely a rendelés feladása után automatikusan kiküldésre kerül, igazolja, hogy a vásárló rendelését a Bau-Systeme 92 Kft. megkapta; ez azonban nem jelenti a vásárló ajánlatának elfogadását.

4.         A szerződés csak akkor tekinthető megkötött szerződésnek, amikor a Bau-Systeme 92 Kft. „Árajánlat” nyomtatvány alapján megerősített visszaigazolására kinyilvánítja a rendelés elfogadását.

A Bau-Systeme 92 Kft. weboldalain leadott megrendeléseket a maximum 2 munkanapon belül az ügyfélszolgálat Kollégái „Árajánlat” nyomtatványon visszaigazolják.

Az „Árajánlat” nyomtatványon Bau-Systeme 92 Kft. feltünteti a termék csomagolási módját, a szállítási feltételeket és a vásárló által megjeleölt feltételekre vonatkozó szállítási díjat, a termék átvételének helyét és módját, a fizetési lehetőségeket. Vásárló az „Árajánlatba” szereplő feltéteket minden esetben írásban tett nyilatkozatával fogadja el. A rendelés elfogadásával vállalja az „Árajánlat”-ban szereplő termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó fizetési kötelezettség hiánytalan teljesítését.

6.         A vásárló a Bau-Systeme 92 Kft. honlapjain való regisztrációval elismeri, hogy jelen ÁSZF, valamint az Adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit megismerte és elfogadja, a rendelés menetével tisztában van, továbbá az Adatvédelmi tájékoztatóban részletezett adatkezelésekhez hozzájárul.

7.         Amennyiben a vásárlást megelőzően a termékkel kapcsolatban kérdése merül fel kérjük, hívja, vagy keresse e-mailen ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére.

4.  Termék rendelkezésre állása

1.         Amennyiben a megrendelt árucikk nem áll rendelkezésre a rendelés idején, arról valamint a várható szállítási határidőről Bau-Systeme 92 Kft. az „Árajánlat” nyomtatványon tájékoztatja a megrendelőt.

Amennyiben a szállítási határidő nem felel meg a Megrendelő elállhat a megrendelt termék vásárlásától. Amennyiben a feltüntetett termék nem beszerezhető a weboldalon feltüntetett időtartamon belül a Bau-Systeme 92 Kft. fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a vásárló értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban eszközölt kifizetést a vásárló számára haladéktalanul visszautaljuk.

2.         A megrendelés, vagy annak visszaigazolása akkor tekinthető a Bau-Systeme 92 Kft. –hez  vagy a vásárlóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Nem terheli a Bau-Systeme 92 Kft-t semmilyen felelősség abban az esetben, amennyiben a visszaigazolás azért nem érkezik meg a vásárlóhoz, mert hibás e-mail címet adott meg, illetve az e-mail fiók tárhely telítettsége miatt számára nem hozzáférhető.

3.         Amennyiben a rendelést helyszíni átvételre egy, a vásárló által kiválasztott Bau-Systeme 92 Kft. telephelyére szállítják, az ügyfél értesítést kap arról, mikor tudja a helyszínen átvenni a rendelését.

A vásárló köteles a rendelést az értesítés kézhezvételétől számított 10 napon belül átvenni. A rendelés átvételéhez a vásárlónak be kell mutatnia a rendelés visszaigazolását vagy az átvételi értesítést, valamint valamilyen, közigazgatási hatóság által kiadott fényképes azonosító okmányt (pl. útlevél, személyi igazolvány, vagy jogosítvány).

Amennyiben a vásárló nem veszi át rendelését az átvételi értesítő kézhezvételétől számított 10 napon belül, a Bau-Systeme 92 Kft fenntartja magának a jogot, hogy a vásárlási szerződéstől elálljon.

Ebben az esetben a vásárló az esetlegesen kifizetett árnak megfelelő összegű jóváírást kap -eltérő megállapodás hiányában – az eredeti fizetés formájában (azaz jóváírás a hitelkártyára vagy ajándékkártyára, számlára visszautalás, illetve készpénz visszafizetés). Házhoz szállítás kizárólag Magyarország területére történő kiszállítás esetén vehető igénybe.

5.  Fizetés

1.        A www.gipszkarton-ar.hu, www.szigeteles-ar.hu, www. almennyezet.co.hu, www.bau92.hu honlapokon minden ár Magyar forintban van megadva és magába foglalja az ÁFÁ-t, de egyéb költségeket, mint például az esetleges házhozszállítást, raklap és csomagolási költséget. Ezeket minden esetben a visszaigazoló „Árajánlat” nyomtatvány tartalmazza.

2.        A rendelési folyamat befejezése után a vásárló választhat a fizetési módok közül melyek lehetnek:

–          Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg (utánvéttel).

–          Banki átutalással  a Erste Bank 11613008-00197300-13000004 számú számlájára- az átutalásnak a Bau-Systeme 92 Kft. számlaszámán a kiszállítás megkezdésének időpontjáig meg kell jelennie.

–          Bankkártyás fizetés- csak a Bau-Systeme 92 Kft. megadott székhelyén és telephelyein az áruátvételt vagy házhozszállítást megelőzően.

3.        A fizetés során beírt adatokat a Bau-Systeme 92 Kft. nem tárolja, azokat az adott fizetéskezelő cég kezeli és a pénzügyi szolgáltatók eltérő adatvédelmi rendelkezései lépnek érvénybe ezen esetekben.

4.         A termék kifizetésével kapcsolatban a vásárló érdekkörében felmerülő összes költséget, – különösen de nem kizárólag a tranzakciós illetéket, nem magyarországi banknál vezetett bankszámláról való utalás költségeit – minden esetben a vásárlónak kell viselnie.

6. Árak (házhoz szállítás)

1.        A termék ára magába foglalja az ÁFA ( 27%) valamint Budapest területén  a földszintig való házhozszállítás költségét amennyiben a bruttó rendelési érték eléri vagy meghaladja a 381 000 Ft-ot.

2.        Bruttó 381 000 Ft alatti megrendelés esetén Budapest területén valamint vidéki telephelyeink 30 km-es vonzáskörzetében a kiszállítás díja bruttó 13 970 Ft.

3.        A 1-2. pontban nem szabályozott eseteknél a házhoz szállítás díjáról a Bau-Systeme 92 Kft. és a vásárló minden esetben külön állapodik meg. Amennyiben az vásárló a szállítási díjat nem fogadja el, akkor szabadon visszavonhatja megrendelését vagy saját maga gondoskodhat az áru elszállításáról.

4.        A Bau-Systeme 92 Kft. weboldalain közzétett árak változtatásnak jogát a Bau-Systeme 92 Kft. fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel lép hatályba. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja

7. Tulajdonjog fenntartása

A kiszállított árucikk a Bau-Systeme 92 Kft. tulajdonában marad, amíg a vételár megfizetése teljes egészében meg nem történik.

8.  Vásárlói kör meghatározása

A webáruházakban ajánlott áruk értékesítése fogyasztók és gazdasági társaságok valamint viszonteladók részére történik.

9.      Elállási jog gyakorlása

1.         Ha a vásárló fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § értelmében a Bau-Systeme 92 Kft által kezelt webáruházaiban vásárolt termékek tekintetében.

Hatályos jogszabályok értelmében a gazdasági társaságokra, viszonteladókra az elállási jog nem érvényesíthető.

A fogyasztó elállhat a szerződéstől az ügyfélszolgálati telefonszámunkon (06 (80) 205-094), email címünkön, (info@bau92.hu), vagy személyesen bármelyik telephelyünkön 14 napon belül anélkül, hogy bármilyen indokot kelljen adnia erre vonatkozólag, vagy – ha a határidő lejárta előtt megkapta az árut – annak visszaküldésével.

2.         A fogyasztó az elállási jogát a termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék átvételének napjától számított 14 napon belül, több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 napon belül, amelyen fogyasztó vagy a fogyasztó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átveszi, szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja.

Amennyiben a Bau-Systeme 92 Kft. ezen tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget az elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik.

Amennyiben a 14 napos határidő lejártát követő tizenkét hónapon belül Bau-Systeme 92 Kft. megadja a fogyasztónak a meghatározott tájékoztatást, az elállásra vagy a felmondásra nyitva álló határidő az e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le. Az elállás közlése vagy a kereskedelmi termék időbeni eljuttatása elegendő az elállási határidő betartásához.

3.         Amennyiben a fogyasztónak minősülő vásárló eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a Bau-Systeme 92 Kft. telephelyére vagy a Bau-Systeme 92 Kft. által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A fogyasztó köteles a termék visszaküldésének közvetlen költségét viselni, ezen felül egyéb költség nem terheli. A fentieken túl fogyasztó köteles megtéríteni a Bau-Systeme 92 Kft-nek a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenést.

4.         Áru visszajuttatása a következő címre lehetséges:
Bau-Systeme 92 Kft. bármely bejegyzett telephelyére nyitvatartási időn belül (www.bau92.hu).

–           1044 Budapest, Ipari park u. 9.

–           1095 Budapest, Soroksári út 164.

–           9023 Győr, Serfőződombi dűlő 3.

–           8360 Keszthely, Epreskert u. 4.

–           3531 Miskolc, Kiss Ernő út 13. (Régi számozás:27)

–           4400 Nyíregyháza, Bogyó utca 5.

–           6724 Szeged, Pulz u. 46/A.

–           8000 Székesfehérvár, Új Váralja u. 20.

–           7622 Pécs, Közraktár út 14.

5.         Az elállási jog gyakorlására vonatkozó információt és nyilatkozat mintát a jelen általános üzleti feltételek 1. sz. mellékletében található.

6.         A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § -szakaszában meghatározott kivételek esetén azaz olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállásra nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ; olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza; olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; amelynek tényleges értéke a Bau-Systeme 92 Kft.  által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

 

10. Elállás következményei

1.         Érvényes elállás esetén minden kölcsönösen kapott teljesítés visszatérítendő. Amennyiben a fogyasztó nem tudja visszatéríteni számunkra a kapott teljesítést, illetve csak részben tudja, vagy csupán a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredően elhasznált, vagy nem működő állapotban, értékcsökkenten tudja visszaadni, kötelessége az ebből eredő kárt megtéríteni.

2.         A fogyasztót terhelik a termék visszaküldésének közvetlen költségei. Amennyiben a szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket a Bau-Systeme 92 Kft. kifuvarozta a fogyasztónak, és az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza a vásárló azt köteles saját költségén visszafuvarozni. Postai küldeményként a legfeljebb 30 kg súlyú, illetve 3 méter volumetrikus méretet nem meghaladó termékek küldhetőek vissza.

3.         A fogyasztó által kifizetett összeget – ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is -haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül utaljuk vissza. Ez a határidő az elállási szándék, kézhez vételekor kezdődik. Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a Bau-Systeme 92 Kft. mindaddig visszatarthatja visszafizetendő összeg kifizetését, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte és a tulajdonjog átruházása megtörtént (a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Bau-Systeme 92 Kft. a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

11. Felelősség

1.         Vásárló által kártérítés követelésére nincs lehetőség, kivéve a termékfelelősség körébe tartozó kártérítésékre, amennyiben életet, testi épséget, egészséget ért károkozáson alapul, valamint olyan egyéb károkat, amelyek a Bau-Systeme 92 Kft. részéről történő szándékos vagy súlyosan hanyag kötelességszegésen alapulnak.

2.         Szerződésszegés esetén a Bau-Systeme 92 Kft. csak a szerződéseknél tipikus, előre látható és ténylegesen bekövetkezett károkért vállal felelősséget. A Bau-Systeme 92 Kft. részéről megfelelő, szerződésszerű teljesítésének minősül, amennyiben a termék a honlapon vagy a használati útmutatóban szereplő tájékoztatáshoz képest kedvezőbb, előnyösebb paraméterekkel rendelkezik, illetve amennyiben kiváltó termékről van szó arról az „Árajánlat „ nyomtatványon vásárlót írásban tájékoztatta és az elfogadásra került.

3.         A Bau-Systeme 92 Kft.-t semmilyen felelősség nem terheli amennyiben a szállítási késedelem, illetve egyéb probléma a vásárló által pontatlanul és/vagy hibásan megadott adatok miatt következett be.

4.         A kiválasztott termék adatlapján feltüntetjük a termék lényeges tulajdonságait tartalmazó leírásokat, a használati utasításokat azzal, hogy a kiválasztott termék tényleges tulajdonságairól részletesen webáruházainkban, „Árajánlat„ nyomtatványokból és  ügyfélszolgálatunkon tájékozódhat.

5.         A Bau-Systeme 92 Kft. minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért. A honlap használója kizárólagosan és teljes mértékben felelős saját magatartásáért, a Bau-Systeme 92 Kft. jogszabályi keretek közt az eljáró hatóságokkal teljes mértékben együttműködik az esetleges jogszabálysértések felderítése érdekében.

6.         A honlapjaink tartalmazhatnak olyan linkeket, amelyek más szolgáltatók oldalaira mutatnak, azonban a Bau-Systeme 92 Kft. nem vállal felelősséget ezen szolgáltatók tevékenységéért, illetve adatvédelmi megfelelőségéért.

7.         A Bau-Systeme 92 Kft. a jogszabályokban meghatározott kivételekkel nem vállal felelősséget a www.gipszkarton-ar.hu, www.szigeteles-ar.hu, www. almennyezet.co.hu, www.bau92.hu oldalon harmadik fél által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, illetve egyéb tájékoztatások  jogszabályoknak való megfelelőségéért, tartalmáért. Ezen tartalmakért azt terheli felelősség, akinek érdekében a hirdetés megjelenésre került.

8.         A Bau-Systeme 92 Kft. nem vállal felelősséget a rendszer használatából eredő károkért. A vásárló a honlapokat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Bau-Systeme 92 Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen kivételével.

12.    Jótállás, garancia

 

1.         Az átvétel során a megrendelő kötelezettsége megvizsgálni a termékeket. Amennyiben hiányt, eltérést, vagy sérülést tapasztal a termékekkel kapcsolatban, azt köteles jelezni a fuvarozónak, és kérni jegyzőkönyv felvételét a helyszínen. A későbbiekben az üzemeltető nem vonható felelősségre ilyen esetben.

2.         A weboldalon árult termékekre a Polgári Törvénykönyv, 11/1985. (VI. 22.) ÉVM-IpM-KM-MÉM-BkM együttes rendelet egyes épületszerkezetek és azok létrehozásánál felhasználásra kerülő termékek kötelező alkalmassági idejéről, 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló valamint 45/2014 Korm. rendelet a távollevők  között kötött szerződésekről  jogszabályok által meghatározott garancia terjed ki.

A garancia érvényesítéséhez a következő dokumentumokat szükséges eredeti állapotukban bemutatni:

–          Vásárlást igazoló számla másolata

–          Az egyes termékekhez tartozó jótállási jegy

Ezek hiányában a Bau-Systeme 92 Kft.- nek nem áll módjába reklamációt elfogadni.

Amennyiben a termékkel a megrendelő minőségi problémát tapasztal, annak felhasználását (beépítését) köteles félbehagyni és azt az Eladónak, illetve a gyártónak azonnal jelezni. Az értesítés elmulasztásából adódó károkat az Eladónak nem áll módjában megtéríteni.

13. Eljárás hibás termék esetén, reklamáció

1.         A hibás termék miatt az ezzel kapcsolatos igény nyitva álló időszakban a Bau-Systeme 92 Kft. telephelyein érvényesíthető.

2.         Ha a vásárló nem minősül fogyasztónak, azaz a vásárló a kereskedelmi vagy szakmai tevékenységének keretében adja le megrendelését, a hiba miatti követelés az áru átvételétől számított 1 éven belül elévül.

3.         Kérjük a vásárolt terméket szíveskedjen az átvételkor ellenőrizni, és amennyiben a csomagolás sérült szíveskedjen a szállítónak jelezni és kérni jegyzőkönyv felvételét. Abban az esetben, ha mennyiségi, vagy minőségi kifogása van, szíveskedjen ügyfélszolgálatunknak bejelenteni reklamációját. Szállítónk díjmentesen visszaszállítja a terméket, amennyiben véletlenül más, vagy nem annyi terméket küldtünk, illetve a termék sérült. Ezt követően haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot és díjmentesen kiszállítjuk a megrendelt terméket.

4.         A Kellékszavatosságról, termékszavatosságról és jótállásról részletes információt a jelen általános üzleti feltételek 2. sz. mellékletében talál.

14.  Záró rendelkezések

1.         Ezen Általános üzleti feltételek a magyar törvények hatálya alá esnek. Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott rendelkezésekre a magyar jog az irányadó, különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezései alkalmazandóak.

2.         Az esetleg felmerülő vitás kérdés jogszolgáltatásának helye a fogyasztó lakhelye szerint illetékes gazdasági kamarák mellett működő Békéltető Testületek. Részletesebben a www.bekeltetes.hu weboldalán, illetve a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság www.nfh.hu weboldalán tájékozódhat.

A fogyasztó jogos igényét a helyi bíróságon is érvényesítheti keresetlevél beadásával.

3.         A honlapot a szerzői jog védi. A szerzői jogi jogosultja a Bau-Systeme 92 Kft. A honlapon feltüntetett szolgáltatások, valamennyi megjelenített tartalom szellemi alkotásnak minősül, aminek bármilyen felhasználása, másolása, sokszorosítása a jogosult engedélye nélkül nem megengedett.

Tevékenységünkkel kapcsolatos esetleges panasz esetén az alábbi felügyeleti szervekhez fordulhat:

 

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

1. számú melléklet

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: Bau-Systeme 92 Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 164., info@bau92.hu

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
Rendelés egyedi azonosító száma:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

2. számú melléklet

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Bau-Systeme 92 Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Bau-Systeme 92 Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Egyes termékre vonatkozóan hibás teljesítés esetén szerződés, vagy jogszabály alapján a Bau-Systeme 92 Kft. jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. mellékletében meghatározott termékek esetében a jótállás időtartama legalább egy év.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.