Delko gipszkarton bandázsoló szerszámok

Delko gipszkarton bandázsoló szerszámok készleten. 

KATTINTSON IDE ÉS ÁTLÉP A PROWALLZ.HU SZERSZÁM HONLAPRA KATT IDE 

A legegyszerűbb bandázs szalagot behúzó kéziszerszám. A glett adagolását maga a bandázs szalag végzi, miközben áthalad a tartályon. Húzza megával a glettet. Könnyen tisztán tartható és nagyon strapabíró szerszám!

A DELKO gipszkarton bandázsolók alkalmasak ( végre! ) a belső sarkok bandázsolására úgy, hogy a szerszám behajtja a szalagot a sarokba. Nincs többet kirepedt sarok, nem kell kilómétereket szilóznunk úgy, hogy tudjuk, hogy idővel úgyis kireped a sarok. Magyarországon 2 éve dolgozunk már ezzel a szerszámmal és teljesen megváltozott a szakmánk, nincs több kirepedt gipszkarton találkozás! A világon meg vagy 30-40 éve használják a bandázsolókat!

2 tartály mérettel készül. A kisebbel tartályos DELKO kb 13 – 15 métert tud egy töltéssel bandázsolni, a nagyobb tartályos DELKO ZUNDER pedig kb 18 – 20 métert.

DELKO bandázsoló szerszám készletről érdeklődjön telefonon. 06-30-958-2915 vagy – info@prowallz.hu

Delko gipszkarton bandázsoló szerszámok
Delko gipszkarton bandázsoló szerszámok

 

A bandázsoló szerszámok csak vödrös glettel és azok közül is a beágyazó glettel dolgozik. Nagyon fontos! Nem vödrös finiselő hanem vödrös beágyazó glett!! A beágyazó glett egy olyan erős kapcsolatot hoz létre a bandázs szalaggal és a kartonnal, hogy képtelenek leszünk a szalagot visszaszedni a gipszkartonról! Tényleg csak egy nagyobb, statikai – épületmozgás tudná széttépni. Nagyon fontos matek, hogy a 20 kg-os beágyazó glettel kb 230 folyóméter szalagot tudunk beágyazni! Ez nagyon jó matek!

A bandázsolás “résztvevői”. A lap alján videókat talál a szerszám töltéséről és munka közben.

KNAUF Fill&Finish beágyazó glett – Papír vagy FIBAFUSE erős üvegszálas bandázs szalag – Delko gipszkarton bandázsoló szerszám.

A 20 kg-os beágyazó glettet higítsuk meg 1 – 1,5 liter vízzel. Keverjük fel egy keverőszárral és kész is vagyunk.

A bandázs szalagot tegyük fel a szerszámra, fűzzük be majd töltsük fel a felhigított glettel. Csukja le a szerszám fedelét és mehet a gipszkarton bandázsolása! Nem egy bonyolult mutatvány.

 

DELKO kis tartályos bandázsoló oldal ITT – DELKO nagy tartályos bandázsoló oldal ITT

TípusJellemzőkbruttó ár
DELKO Sarok görgővel. A fejek külön vannak, így cserélhetők.54.630 Ft
DELKO ZUNDER - a "nagytestvér"Nagyobb tartály, a fejek egyben vannak. A csere 1 mozdulat!64.710 Ft
DELKO szett - szettben olcsóbb!!Tartalma: ZUNDER, pumpa, keverőszár, spakli, "pisztolytáska"98.500Ft
DELKO "pisztolytáska"Övre csatolható tartó18.427 Ft
DELKO pumpaGlett töltésére22.550 Ft
Delko keverőszárVödrös glett keverőszár16.280 Ft
Delko vágott pakli90° ba vágva az egyik sarka6468 Ft

Delko gipszkarton bandázsoló szerszámok.

Tegyünk a tartályába vödrös/kész glettet vagy saját keverésű anyagot, használjunk hozzá papír szalagot vagy üvegszálas hézagerősítő szalagot és hasíthatunk a szalaggal. Ami nagyon fontos! Kint ezt a szerszámot ( és az egész hézagerősítést ! ) papír szalaggal vagy papír/kompozit szalagokkal használják. Hogy miért? Itt egy videó amit érdemes megnézni habár a kivitelező kollégáknak nem lesz ismeretlen a különbség.

Egyszerű kis szerszámok melyek meggyorsítják a munkát. Kitűnő anyagból készülnek, végtelenül egyszerű a használatuk, talán ezért lettek nagyon népszerűek most már hazánkban is. Ha megszokjuk a használatát akkor órákat lehet spórolni egy munkán. 

​​

Néhány technikai információ a Delko gipszkarton bandázsoló szerszámokról. 

  • üres bandázsoló  súlya: 0,8 – 1 kg

  • glettanyag töltő kapacitás: kb. 2 – 2,5 kg – beágyazó glettet használj!

  • bandázsszalag típusok amivel használható: papírszalag,  FIBAFUSE erős üvegszálas hézagerősítő szalag. Az öntapadós fiba szalaggal és a 25 méteres vékonyka üvegszálas szalaggal nem kompatibilis ráadásul ráadásul ezek a szalagok jóval gyengébbek mint a FIBAFUSE üvegszálas és a papír szalag.

Ílyen erős a FIBAFUSE üvegszálas szalag – nézzék meg ezt a pár másodperces videót.

A Delko bandázsolóhoz csak vödrös, beágyazó glettet használjon.

Mivel közel 4 éve forgalmazzuk a DELKO szerszámokat és remek a kapcsolat a vásárló kivitelezőkkel így az is “kiderült”, hogy mi a tapasztalat a glettanyaggal kapcsolatban. Európában, Ausztráliában az USA-ban a bandázsolót kész, vödrös glettel használják és ezt az anyagot az utolsó cseppig fel tudják használni. A kész glett nem köt be egész nap lehet húzni a kilométereket a szerszámmal. 

A DELKO bandázsoló szerszám elején 4 állítási lehetőség van, ezzel állíthatja be hogy mennyi anyagot adagoljon a szalaghoz. Ne állíton a gombon, mindig 4-es fokozaton ( ez a legnagyobb nyílés ) bandázsoljon. A szalag felhordása után természetesen  el kell húzni a felesleges glettet majd a száradás után igény szerint 1x vagy 2x glettelni kell. 

Így kell feltölteni szerszámot glettel és így működik munka közben. 

DELKO

Ennek a szerszámnak egyszerűen csak előnye van. Szemben a hagyományos glettvas –  spaklis bandázsolással, ami több munkafázisból áll, itt egy lépésben elvégezzük a szalag beágyazását a glettbe, lehúzzuk a felesleges glettanyagot és kész vagyunk. Ezzel a szerszámmal radikálisan lecsökken a bandázsolásra fordított munkaórák száma, és folyamatosan minőségi munkát csinálunk. 

Egy biztos. Át kell alakítani egy kicsit a megszokott komfort zónánkat a szakmánkban! Aztán sokkal gyorsabbak és hatékonyabbak leszünk. A megrendelő is meg a “főnök” is sokkal elégedettebb lesz! 

Valahogy így lehet dolgozni a gipszkarton bandázsolóval. 

Nagyon gyors a kolléga a bandázsolóval! 

DELKO ZUNDER – A nagyobb tartályos bandázsoló szerszám.

Itt pedig a fejrész multifunkciós. A sarok aplikátort egy mozdulattal meg lehet fordítani és már tudsz is dolgozni a bandázsolóval a sarokban!  Nagyon jó kis szerszám. A tartályába több glett fér bele. A teli tartállyal a szerszám súlya kb 4 kg. Nem kevés de nem is kell leszállni a létráról egy jó ideig. 15 – 18 métert lehet bandázsolni egy töltéssel. 

A ” NAGY TESTVÉR” DELKO ZUNDER bandázsoló. A sarok görgő egy mozdulattal fordítható!! 

Nagyobb tartállyal, cserélhető/fordítható sarok fejjel. Egy mozdulattal megfordítható a fej és mehet a szalag a sarokba is. Nagyon praktikus szerkezet és a kivitelezők szerint nagyon meggyorsítja, megkönnyíti a munkát a sarkokban!!!. Mindent tud ami kell a gyors munkához. A  A gépet forgalmazzuk, átvehető személyesen vagy küldjük futárral.Egy remek bemutató videó a bandázsoló gép használatáról. Nagyon meggyőző. Végtelenül leegyszerűsíti a bandázsolás folyamatát és rengeteg idő takaríthatunk meg amit más munkafolyamatra használhatunk.

DELKO ZUNDER nagyobb tartályos gipszkarton bandázsoló videó.