erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz. A tetőterek megmentője lehet!

A Straitflex bandázsszalagok csak a nagytarcsai PROWALLZ áruházunkban vehetők át vagy GLS futárral a házhoz szállíttatjuk. Aktuális készletről kérem érdeklődjenek telefonon. 06-30-958-2915

Rendelést leadni az info@prowallz.hu email címen lehet.

A legjobb minőségű, legerősebb bandázsszalag termékcsalád. Nem olcsó de ha baj van akkor biztos segíthet! Veri az összes hazai szalagot minőségben! Azért nem szeretnek vele dolgozni a kivitelezők mert “hogy vastag” és többször kell glettelni – viszont nem reped és nem törik. 

A StraitFlex papír-üvegszál kompozit élvédő egy nagyon erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz. Külső élek, belső sarkok, boltívek bandázs szalagja gipszkarton falakhoz. 0,36 – 0,49 – 0,53 – 0,9 – 1 mm vastagságban.

Tetőterekbe térdfal és gipszkarton mennyezet bandázsolásához kihagyhatatlan. Soha nem fog kirepedni, amíg eddig kirepedt!

Belső építész cégek kedvelt szalagja mert nagyon erős és teljes biztonságot ad a kivitelezésnek! Ők kisebb vagyonokat elkérnek egy munkáért ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy gyenge anyagokkal dolgozzanak. 

erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Tuff-Tape erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Medium erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Medium erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Original erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Original erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Mid-Flex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Mid-Flex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Straitflex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Megpróbálom leírni a StraitFlex bandázs szalagot és a tapintás utáni érzetet, tapasztalatot. Ez egy bitang erős papírszalag amit PVC szállal erősítettek meg. 3 féle!! vastagságban és szélességben kaphatók.

A bandázs szalag belső oldalán a  üvegszálak szálak kitapinthatóak, érezhetőek, ezzel kapaszkodik mint egy polip. Ezek “kapaszkodnak” a glettbe/falba. A szalag másik előnye lehet, hogy két széle gyárilag perforált, lukacsos. Ez azért lehet, hogy kevesebb glett anyagot vegyen fel ugyanakkor jobban kapaszkodjon a falhoz.

Ami még fontos lehet, hogy a szalag közepén végigfut egy gyári “perforáció/törés ami segít a belső sarkok/külső élek illesztéséhez.  Én azt látom, hogy ami nálunk két anyagból kapható azt itt egyben összerakták.  Bitang erős szalagok, nagyon jó termékek! Ezzel valójában az üvegszálas hézagerősítő szalag és a papírszalag is kiváltható. Itt sok munkaidőt és energiát lehet megtakarítani. Ez van! 

A papírnál erősebb papír problémájának megoldása is az Egyesült Államokból érkezett. John Conboy egy ottani kivitelező fejéből pattant ki az isteni szikra, miközben egyedi kialakítású otthonok rendkívül változatos belső tereinek minőségi megvalósításán dolgozott. StraitFlex(r) néven egy a papírhoz hasonló, rostszerkezetű kompozit anyagot alkotott cellulóz és PVC szálak ötvözésével.

Anyaga, kifejezetten a gipszkarton rendszerekhez lett kifejlesztve. Ellentétben, a hazánkban elterjedt üvegszál bandázs szalaggal, ez nem reped, vagy törik. Erős bandázsszalag. Anyagából, és a glett tulajdonságaiból adódóan, a karton-karton találkozásoknál, illetve a fal-karton találkozásnál ez nem reped el. A szalag közepén található “törés”, segíti a  belső sarkokba való illeszkedést.

A szokásos “’majd szilóval kihúzzuk” technika a straitflex szalagokkal bandázsolt felületeknél, nem szükséges!

Erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz – Ezek a bandázs szalagok simán kiválthatják a hazai szalagokat.

Lukacsos szerkezetű a papírja és a belső oldalán “szőrős” – pvc szálas, így optimálisan kapaszkodik a sarkokhoz, élekhez, a gipszkarton összeeresztésekhez. A közepén kikönnyített így nagyon egyszerű a sarkokba élekbe beilleszteni. Erős papírból készülnek, jobban számíthatnak rájuk kirepedés ellen. A hazai üvegszövet szalagok vékonyak és hamar kirepedhetnek.  Már nem mindig tudják követni a megnövekedett teljesítményeket és minőséget. A StraitFlex szalagokra számíthatnak.

Minden bandázs szalag készleten van, azonnal vagy 1-2 napon belül átvehető péceli irodánkban vagy postai úton 1-2 napon belül megküldjük a munka/projekt helyszínére.  A bandázs szalagok aktuális készletéről, egyedi árakról érdeklődjenek. 06-30-958-2915 

StraitFlex bandázs szalag árak.

típusvastagságszélességhosszúságBruttó ár/tekercs
TUFF-TAPE0.36 mm57 mm30 fm9820 Ft
MEDIUM0.49 mm57 mm30 fm13.400 Ft
ORIGINAL0.53 mm61 mm30 fm16.210 Ft
MID-FLEX 2501 mm64 mm30 fm17.300 Ft
MID-FLEX 3001 mm76 mm30 fm18.780 Ft
ARCH-FLEX0.9 mm87 mm15 fm15.100 Ft
L-Bead lábazati élvédő6 cm x 1,25 cm-es hajtás7,25 mm30. 5 fm16.544 Ft

Erős bandázsszalag, hézagerősítő szalag gipszkartonozáshoz – StraitFlex szalagok Magyarországon. 

Ahová a hazai gipszkartonosok, festők menekültek ott ezeket a szalagokat használják. Igen. Más árak vannak, de más a minőség is! Ez a bandázs szalag család igen erős anyagból készül. Ezeknek a bandázs szalagoknak az ára 10-30 %-al magasabb de a minőségük ennyivel erősebb is!! Sőt! Az üvegszálas hézagerősítő szalagot, fiba hálót simán agyon verik minőségben. Aki tutira akar menni annak ezt a szalagot ajánljuk. Természetesen a begletteléshez ajánljuk az üvegszál erősítésű gletteket vagy a vödrös kész gletteket. 

StraitFlex TUFF-TAPE (SÍKOK ÉS BELSŐ ÉLEK)  erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz – 0,36 mm vastagság

TUFF-TAPE bandázs szalag ( vastagság – 0,36 mm, szélesség – 57,00 mm, hosszúsága – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: A gipszkarton táblák illesztéseinek, belső éleinek megerősítésére, a korábban használt öntapadós üvegtextil, vagy papír szalagok kiváltására szolgál. Ideális a gipszkarton elemek derékszögtől eltérő illesztéseinek megerősítésére, például a tetőterekben. Kiváló az oldalfalak, mennyezet repedéseinek glettelésére, javítására, ahol az üvegtextil, vagy a papír szalag nem elég erős. A TUFF-TAPE szalag nedves környezetben is megőrzi tulajdonságait, így ideális nedves helyeken, fürdőszobákban vagy a konyhákban.

StraitFlex  MEDIUM – erős, üvegszállal erősített bandázs szalag gipszkartonozáshoz , belső sarkokhoz és külső élekhez – 0,49 mm vastag bandázs szalag

MEDIUM bandázs szalag ( vastagság – 0,49 mm, szélesség – 57,00 mm, hosszúság – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: A gipszkarton táblák illesztéseinek, belső éleinek megerősítésére, a korábban használt öntapadós üvegtextil, vagy papír szalagok kiváltására szolgál. Ideális a gipszkarton elemek illesztéseinek megerősítésére, az élek, síkok kialakítására. Szerkezeténél fogva erősebb, alkalmas az átlagosnál nagyobb hézagok kitöltésére. A MEDIUM szalag nedves környezetben is megőrzi tulajdonságait, ezáltal ideális nedves helyeken,  fürdőszobákban vagy a konyhákban is.

StraitFlex ORIGINAL – erős, üvegszállal erősített bandázs szalag gipszkartonozáshoz külső élekhez,  belső sarkokhoz –  0,53 mm vastag bandázs szalag

ORIGINAL bandázs szalag ( vastagság – 0,53 mm, szélesség – 61,00 mm, hosszúság – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: Az ORIGINAL szalag ideális a gipszkarton táblák derékszögtől eltérő külső és belső éleinek kialakításához pl. padlásokon vagy tetőtérben. Ideális a a gipszkarton táblák illesztéseinek megerősítésére, a külső és belső élek kialakítására. és a külső gipszkarton sarkokban. Erős szerkezetű bandázs szalag, alkalmas az átlagosnál nagyobb gipszkarton hézagok kitöltésére is. Használatával akár 50 % -os glettanyag megtakarítás érhető el. Az ORIGINAL szalag nedves környezetben, mint pl. fürdőszoba, konyha stb. is alkalmazható.

MID-FLEX – bandázs szalag. 1 mm-es vastag bandázs szalag. Ez a szalag igen speciális. Műanyag élkiképzést kapott! 

MID-FLEX 250 bandázs szalag ( vastagság – 1,00 mm, szélesség – 64,00 mm, hosszúság – 30m ). MID-FLEX 250 – 300 szalag paraméterei az ORIGINAL szalagéhoz hasonlóak, azonban a MID-FLEX 250 – 300 típus egy műanyag él-profil kiegészítést is tartalmaz. Ezáltal különösen a külső sarkok védelmére ajánlott.

ARCH-FLEX – erős bandázs szalag boltívekhez – adatok. 0,9 mm vastag bandázs szalag 

Bandázs szalag boltívekhez
Bandázs szalag boltívekhez

Bandázs szalag boltívekhez
Bandázs szalag boltívekhez

ARCH-FLEX 333 bandázs szalag ( vastagság – 0,90 mm, szélesség – 87,00 mm, hosszúság – 15 m ). ARCH-FLEX 333 szalag a gipszkartonból kialakított ívekre és boltozatokra használható. Könnyű alkalmazás, nem kell kapcsozni! Kevesebb glett szükséglet, mint a korábban használt alumínium, és egyéb élvédőknél.