erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz. A tetőterek megmentője lehet!

A Straitflex gipszkarton élvédőket, bandázsszalagok csak a nagytarcsai PROWALLZ áruházunkban vehetők át vagy GLS futárral a házhoz szállíttatjuk. Aktuális készletről kérem érdeklődjenek telefonon. 06-30-958-2915

Rendelést leadni az info@prowallz.hu email címen lehet.

A legjobb minőségű, legerősebb bandázsszalag termékcsalád. Nem olcsó de ha baj van akkor biztos segíthet! Veri az összes hazai szalagot minőségben! Azért nem szeretnek vele dolgozni a kivitelezők mert “hogy vastag” és többször kell glettelni – viszont nem reped és nem törik. 

A StraitFlex papír-üvegszál kompozit élvédő egy nagyon erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz. Külső élek, belső sarkok, boltívek bandázs szalagja gipszkarton falakhoz. 0,36 – 0,49 – 0,53 – 0,9 – 1 mm vastagságban.

Tetőterekbe térdfal és gipszkarton mennyezet bandázsolásához kihagyhatatlan. Soha nem fog kirepedni, amíg eddig kirepedt!

Belső építész cégek kedvelt szalagja mert nagyon erős és teljes biztonságot ad a kivitelezésnek! Ők kisebb vagyonokat elkérnek egy munkáért ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy gyenge anyagokkal dolgozzanak. 

erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Tuff-Tape erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Medium erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Medium erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Original erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Original erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Mid-Flex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz
Mid-Flex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Straitflex erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz

Megpróbálom leírni a StraitFlex bandázs szalagot és a tapintás utáni érzetet, tapasztalatot. Ez egy bitang erős papír-PVC szalag amit üvegszállal erősítettek meg. 3 féle vastagságban és szélességben kaphatók.

Az élvédő belső oldalán a  üvegszálak szálak kitapinthatóak, érezhetőek, ezzel kapaszkodik mint egy polip. Ezek “kapaszkodnak” a glettbe/falba. A szalag másik előnye lehet, hogy két széle gyárilag perforált, lukacsos. Ez azért lehet, hogy kevesebb glett anyagot vegyen fel ugyanakkor jobban kapaszkodjon a falhoz.

Ami még fontos lehet, hogy a szalag közepén végigfut egy gyári “perforáció/törés ami segít a belső sarkok/külső élek illesztéséhez.  Én azt látom, hogy ami nálunk két anyagból kapható azt itt egyben összerakták.  Bitang erős szalagok, nagyon jó termékek! Ezzel valójában az üvegszálas hézagerősítő szalag és a papírszalag is kiváltható. Itt sok munkaidőt és energiát lehet megtakarítani. Ez van! 

A papírnál erősebb papír problémájának megoldása is az Egyesült Államokból érkezett. John Conboy egy ottani kivitelező fejéből pattant ki az isteni szikra, miközben egyedi kialakítású otthonok rendkívül változatos belső tereinek minőségi megvalósításán dolgozott. StraitFlex(r) néven egy a papírhoz hasonló, rostszerkezetű kompozit anyagot alkotott cellulóz és PVC szálak ötvözésével.

Anyaga, kifejezetten a gipszkarton rendszerekhez lett kifejlesztve. Ellentétben, a hazánkban elterjedt üvegszál bandázs szalaggal, ez nem reped, vagy törik. Erős bandázsszalag. Anyagából, és a glett tulajdonságaiból adódóan, a karton-karton találkozásoknál, illetve a fal-karton találkozásnál ez nem reped el. A szalag közepén található “törés”, segíti a  belső sarkokba való illeszkedést.

A szokásos “’majd szilóval kihúzzuk” technika a straitflex szalagokkal bandázsolt felületeknél, nem szükséges!

Erős bandázs szalag – élvédő gipszkartonozáshoz – Ezek a tekercses szalagok/élvédők simán kiválthatják a hazai gyengécske, vékonyka szalagokat.

A szélein lukacsos a belső oldalán “szőrős” – üvegszálas, így optimálisan kapaszkodik a sarkokhoz, élekhez, a gipszkarton összeeresztésekhez. A közepén kikönnyített így nagyon egyszerű a sarkokba élekbe beilleszteni. Erős papír – műanyag – üvegszál – kompozit élvédő. A hazai üvegszövet szalagok vékonyak és hamar kirepedhetnek.  Már nem mindig tudják követni a megnövekedett teljesítményeket és minőséget. A StraitFlex szalagokra számíthatnak.

Minden élvédő és bandázs szalag készleten van, azonnal vagy 1-2 napon belül átvehető péceli irodánkban vagy postai úton 1-2 napon belül megküldjük a munka/projekt helyszínére.  Az aktuális készletéről, egyedi árakról érdeklődjenek. 06-30-958-2915 

StraitFlex bandázs szalag árak.

típusvastagságszélességhosszúságBruttó ár/tekercs
TUFF-TAPE0.36 mm57 mm30 fm9820 Ft
MEDIUM0.49 mm57 mm30 fm13.400 Ft
ORIGINAL0.53 mm61 mm30 fm16.210 Ft
MID-FLEX 2501 mm64 mm30 fm17.300 Ft
MID-FLEX 3001 mm76 mm30 fm18.780 Ft
ARCH-FLEX0.9 mm87 mm15 fm15.100 Ft
L-Bead lábazati élvédő6 cm x 1,25 cm-es hajtás7,25 mm30. 5 fm16.544 Ft

Erős élvédők bandázsszalagok, hézagerősítő szalagok gipszkartonozáshoz – StraitFlex

Ahová a hazai gipszkartonosok, festők menekültek ott ezeket a szalagokat használják. Igen. Más árak vannak, de más a minőség is! Ez a bandázs szalag család igen erős anyagból készül. Ezeknek a bandázs szalagoknak az ára magasabb de a minőségük ennyivel jobb is arról nem is beszélve. hogy rengeteg munkaidőt megtakarítunk a használatukkal. A gyengécske, vékony üvegszálas hézagerősítő szalagot, öntapadó fiba hálót simán agyon verik minőségben. Aki tutira akar menni annak a STRAITFLEX élvédőket szalagokat ajánljuk. Természetesen a gletteléshez ajánljuk a vödrös beágyazó gletteket. 

StraitFlex TUFF-TAPE (SÍKOK ÉS BELSŐ ÉLEK)  erős bandázs szalag gipszkartonozáshoz – 0,36 mm vastagság

TUFF-TAPE bandázs szalag ( vastagság – 0,36 mm, szélesség – 57,00 mm, hosszúsága – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: A gipszkarton táblák illesztéseinek, belső éleinek megerősítésére, a korábban használt öntapadós üvegtextil, vagy papír szalagok kiváltására szolgál. Ideális a gipszkarton elemek derékszögtől eltérő illesztéseinek megerősítésére, például a tetőterekben. Kiváló az oldalfalak, mennyezet repedéseinek glettelésére, javítására, ahol az üvegtextil, vagy a papír szalag nem elég erős. A TUFF-TAPE szalag nedves környezetben is megőrzi tulajdonságait, így ideális nedves helyeken, fürdőszobákban vagy a konyhákban.

StraitFlex  MEDIUM – erős, üvegszállal erősített kompozit élvédő gipszkarton sarkokhoz, belső sarkokhoz és külső élekhez. 0,49 mm vastag élvédő

MEDIUM bandázs szalag ( vastagság – 0,49 mm, szélesség – 57,00 mm, hosszúság – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: A gipszkarton táblák illesztéseinek, belső éleinek megerősítésére, a korábban használt öntapadós üvegtextil, vagy papír szalagok kiváltására szolgál. Ideális a gipszkarton elemek illesztéseinek megerősítésére, az élek, síkok kialakítására. Szerkezeténél fogva erősebb, alkalmas az átlagosnál nagyobb hézagok kitöltésére. A MEDIUM szalag nedves környezetben is megőrzi tulajdonságait, ezáltal ideális nedves helyeken,  fürdőszobákban vagy a konyhákban is.

StraitFlex ORIGINAL – erős, üvegszállal erősített kompozit élvédő külső élekhez, belső sarkokhoz.

ORIGINAL élvédő ( vastagság – 0,53 mm, szélesség – 61,00 mm, hosszúság – 10 m, 20 m, 30 m ).

Felhasználás: Az ORIGINAL élvédő ideális a gipszkarton táblák derékszögű és attól eltérő külső sarkok és belső sarkok kialakításához pl. padlásokon vagy tetőtérben. Ideális a a gipszkarton táblák illesztéseinek megerősítésére, a külső és belső sarkok élek kialakítására. és a külső gipszkarton sarkokban. Erős szerkezetű élvédő, alkalmas az átlagosnál nagyobb gipszkarton hézagok kitöltésére is. Használatával akár 50 % -os glettanyag megtakarítás érhető el. Az ORIGINAL tekercses élvédő nedves környezetben, mint pl. fürdőszoba, konyha stb. is alkalmazható.

MID-FLEX 300 kompozit élvédő 1 mm-es vastag. Ez az élvédő kapott egy műanyag – üvegszál betétet!  

MID-FLEX 300 kompozit betétes élvédő ( vastagság – 1,00 mm, szélesség – 64,00 mm, hosszúság – 30m ). MID-FLEX 300 élvédő paraméterei az ORIGINAL szalagéhoz hasonlóak, azonban a MID-FLEX 300 típus egy kompozit betét  kiegészítést is tartalmaz. Külső részén papír felület van, hogy a beágyazó glettel tökéletesen el lehessen dolgozni. Külső sarkok élvédelmére illetve a belső sarkok sarok képzésére ajánlott. 

ARCH-FLEX – hajlítható élvédő boltívekhez. Vastag, hajlítható kompozit élvédő.  

Bandázs szalag boltívekhez
Bandázs szalag boltívekhez

Bandázs szalag boltívekhez
Bandázs szalag boltívekhez

ARCH-FLEX 333 íves élvédő ( vastagság – 0,90 mm, szélesség – 87,00 mm, hosszúság – 15 m ). ARCH-FLEX 333 íves élvédő a gipszkartonból kialakított ívekre és boltozatokra használható. Könnyű alkalmazás, nem kell kapcsozni! Kevesebb glett szükséglet, mint a korábban használt alumínium, és egyéb élvédőknél.