Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél.

Két okból készítünk gipszkarton álmennyezetet és ennek megfelelően más anyagot is kell használnunk. Amikor csak szép sima és egyenes falat akarunk vagy szépészeti beavatkozást hajtunk végre mondjuk és egy megereszkedett mennyezetet akarunk “eltakarni” akkor direktfüggesztővel készülhet a mennyezetünk. Ilyenkor nem az a cél, hogy a magasságot csökkentsük. Amennyiben viszont a belmagasságot akarjuk csökkenteni akkor már lehet, hogy nem elég a diretfüggesztő és ilyenkor kell a rugós gyorsfüggesztőt, szemes vagy kampós pálcákat használni. Ezekkel nagyot lehet leengedni.

Direktfüggesztő
Direktfüggesztő

Direktfüggesztő használata
Direktfüggesztő használata

Függesztő pálcák
Függesztő pálcák

Függesztő pálcák használata
Függesztő pálcák használata

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél.

Ha a  belmagasság megengedi, tegyünk hang vagy hőszigetelést a mennyezetbe. Később már nem lehet!!!!

 • Ne csökkentse le túlságosan a helyiség belmagasságát! Normál magasság 260 – 270 cm. Persze ettől eltérhetünk a helyiség adottságait figyelembe véve. Súlyos lég köbmétereket lehet eltüntetni és jó sok energiát – pénzt spórolhatunk egy optimális álmennyezettel.
 • Ha csak sima gipszkarton mennyezetet szeretne akkor elég a direkt függesztők szerelése. Magasságcsökkentés vagy vezeték eltakarás miatt viszont álmennyezet függesztést kell alkalmazni! Itt akár métereket is le lehet engedni a gipszkarton mennyezettel.
 • A hőszigetelés vagy hangszigetelés nagyon fontos! Egy kosszal megvan ha időben jól dönt.
 • Mindent ellenőrizzen vízmértékkel!
 • Ha álmennyezeti világítást szeretne, ne felejtse el megcsinálni hozzá a megfelelő villanyszereléseket, kábelezéseket, kiállásokat! Utána már nyűgös vezetékezni.
 • Ha a függesztőket fába akarja rögzíteni, akkor ahhoz lapos fejű facsavarokat használj!
 • Betonfödémbe a függesztőket ne műanyag dűbelekkel rögzítse, hanem acél UDN beütő dűbelekkel!
 • Csak előírás szerinti függesztőket használjon, és tartsa be az elhelyezési távolságra vonatkozó utasításokat!
 • A munka végén legyen meg minden a takarításhoz! Mert rend a lelke mindenek.

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél - stabil függesztés
Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél – stabil függesztés

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél - szigetelés
Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél – szigetelés

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél – gipszkarton álmennyezet készítése. 

Gipszkarton álmennyezet készítése gipszkarton profil vázzal ami lehet UD és CD vagy UW és CW profil, direkt függesztővel vagy szemes vagy kampós pálca segítségével. Ami még kell hozzá az a önmetsző vagy önfúró csavar, beütő dűbel, bandázs szalag és üvegszálas hézagerősítő gipsz a gipszkarton táblák elgletteléséhez, csavarfejek eltüntetéséhez, hogy ne repedjen meg a fal és természetesen a gipszkarton tábla. Mindent megvásárolhat nálunk nem kell keresgetnie semmilyen anyagot. 

Valós készlettel rendelkező gipszkarton, kazettás álmennyezet és szigetelőanyag szakáruház vagyunk de kérjük, hogy az aktuális készletről érdeklődjön a kolléganőnél telefonon a táblázatban lévő telefonszámon. Javasoljuk, hogy a nyitvatartási idő vége előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás zökkenőmentes legyen. Megrendelés esetén segítünk a szállításban is! Fizetés akár a helyszínen a a sofőrnél!  

Hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnált, hajlítható, perforált gipszkarton árak. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok, Armstrong és Knauf AMF kazettás álmennyezet lapok és rendszerek, Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken. 

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton profil árak ITT –  Kazettás álmennyezet árak ITT 

Telephelyeink elérhetőségei és árajánlatkérés lehetőségek:

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com

Gipszkarton álmennyezet készítése. 

Amennyiben csökkenteni akarjuk a fűtendő lég köbméterünket akkor a  mennyezetünk magasságát tetszés szerint változtathatjuk gipszkarton álmennyezet készítéssel. Jelentősen csökken ezáltal a fűtendő vagy hűtendő légköbméter s így energiát és pénzt takaríthatunk meg. Dekorációs célokra is használhatjuk, rejtett világítást, hangulatvilágítást vagy izgalmas mennyezetek kialakítására is kiváló megoldás a gipszkarton. Az új gipszkarton mennyezetet az eredetihez képest leengedhetjük 5 cm-től akár több méterig gipszkarton profil vázzal direktfüggesztővel vagy gipszkarton függesztő pálca segítségével. Nagyon fontos lehet, hogy az álmennyezetünket hő és hang szigetelhetjük is!! Ehhez a szigetelőanyagokat megvásárolhatják áruházainkban. 

Gipszkarton álmennyezet készítése – lépésről, lépésre. 

Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél. Hívjon ha kérdése van! +36 30 958 2915

 1. lépés. A falon jelöljük ki az álmennyezet síkját. Mivel az alapszerkezet helyét jelöljük be, figyelembe kell venni a gipszkarton lap vastagságát is. Álmennyezetnek minimum a 12,5 mm-es normál gipszkartont javasoljuk.
 2. Zsinór vagy az egyik profil és vízmérték segítségével valamennyi falra feljelöljük az álmennyezet kerületét, körbe a falon.
 3. A helyiség falaira felszereljük az UD gipszkarton profilokat, melyeket a rögzítés előtt a csatlakozó szivacscsíkkal láttunk el. Az UD gipszkarton profilokat műanyag beütő dűbelekkel, vagy a fal anyagától függően egyéb rögzítő eszköz segítségével rögzítjük a falra.
  A rögzítési pontok maximális távolsága 80 cm. Az első rögzítési pont távolsága a szoba sarkától maximum 20 cm lehet.
 4. Kimérjük a direktfüggesztők helyét. A direktfüggesztőket úgy helyezzük el, hogy egymástól való távolságuk a CD gipszkarton profilok hosszirányában maximum 1 m, merőleges irányban egymástól mért távolságuk pedig maximum 40 cm legyen. Tehát a CD gipszkarton profilok egymástól mért tengelytávolsága maximum 40 cm lesz. A szélső CD profil faltól mért távolsága maximum 15 cm, a szélső direktfüggesztő faltól mért távolsága maximum 1 m lesz. Ezáltal a felfüggesztő pántok 0,4 x 1 m-es hálót alkotnak.
 5. Az álmennyezet felfüggesztését vagy 1 db fém beütőékkel, vagy fa födém esetén 2 db lapos fejű facsavarral végezzük. Az álmennyezet teherhordó elemeit tilos műanyag beütő dűbellel rögzíteni. Más típusú mennyezetek esetén a felfüggesztést egyéb rögzítő eszközökkel kell megoldani. Amennyiben magasabb hangszigetelési igényeink vannak, a direktfüggesztőket csatlakozó szivacscsíkkal látjuk el.
 6. A CD gipszkarton profilokat az UD gipszkarton profilokba toljuk, és oldalról a direktfüggesztőkhöz csavarozzuk őket egy pár Opel lemezcsavar segítségével. A CD-profilokat hosszirányban a CD profil toldó elemek segítségével toldhatjuk. A szomszédos CD profilok csatlakozásait minimum egy lap szélességével (1200 mm-rel) eltoljuk.
 7. Rögzítjük a 12,5 mm vastag gipszkarton lapokat. A lapokat gyorsépítő csavarok segítségével 17 cm-ként a CD gipszkarton profilokhoz rögzítjük. NEM SZABAD a lapokat az UD gipszkarton profilokhoz csavarozni! A lapokat mindig a CD-profilokra merőlegesen helyezzük el. A rövidebb oldalak csatlakozásainak mindig a CD profilokra kell esni, és felszerelés előtt ezeket ez éleket fózolni kell ,hogy a bandázsolásnál a glettanyagnak “helye” legyen. A szomszédos gipszkarton lapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat legalább egy CD profillal el kell tolni annak érdekében, hogy elkerüljük a kereszt alakú hézagok kialakulását.
 8. Elvégezzük a hézagolást, illetve elgletteljük a csavarok fejét.
 9. Tehát az álmennyezeti CD profil függesztése min. 1 mm lemezacéllal kimerevített és a válaszfaltól max. 10 cm a távolsága. A felső UW profilt az álmennyezet borításán keresztül 19 mm-es lemezcsavarral rögzítjük a CD profilhoz.
  Az UW profilra felragasztjuk az csatlakozó szivacscsíkot.
  A másik, akusztikai és statikai szempontból is jobb megoldás, ha a gipszkarton válaszfalat visszük fel a teherhordó födémig, és az álmennyezetet rögzítjük a gipszkarton falhoz.

Függesztett gipszkarton álmennyezet és fal készítése készítése fémprofil tartószerkezettel. Fontos hogy a belmagasság megmaradjon, ha kell akkor tegyünk hang vagy hőszigetelést, és stabil legyen a függesztés.  Erre figyeljünk gipszkarton álmennyezet készítésénél. 

Anyagszükséglet 1 m2 felületre. Természetesen az anyag rendelést meg kell. hogy előzze egy pontos felérés! 

4 fm CD 60 profil 
20 db 3,5 x 25 gipszkarton csavar
1,3 fm UD 30 profil
0,3 kg vakoló glett
1,6 fm hézagerősítő csík (bandázs)
1,6 db gyorsfüggesztő, tűzgátló vagy terhelt álmennyezethez nóniuszfüggesztés
5,6 db derékszögű horgony vagy 3 db keresztösszekötő
1 m2 gipszkarton lap, min. 12,5 mm vtg.
1,6 db függesztőhuzal szemmel
1,3 m szivacscsík, 30 mm (PAE szalag)