Gipszkarton álmennyezet készítése

Gipszkarton álmennyezet készítése 

Gipszkarton álmennyezet készítés horganyzott gipszkarton profil vázzal, CD és UD profilokból direktfüggesztő vagy gipszkarton pálca segítségével. Ami még kell hozzá az a önmetsző vagy önfúró csavar, beütő dűbel, bandázs szalag a gipszkarton táblák elgletteléséhez, csavarfejek eltüntetéséhez, üvegszálas gipsz hogy ne repedjen meg a gipszkarton fal és természetesen a gipszkarton tábla. Mindent megvásárolhat nálunk nem kell keresgetnie semmilyen anyagot. 

Gipszkarton álmennyezet készítése direkt függesztéssel vagy pálcák segítségével

Amennyiben csökkenteni akarjuk a fűtendő lég köbméterünket akkor a  mennyezetünk magasságát tetszés szerint változtathatjuk gipszkarton álmennyezet készítéssel. Jelentősen csökken ezáltal a fűtendő vagy hűtendő légköbméter s így energiát és pénzt takaríthatunk meg. Dekorációs célokra is használhatjuk, rejtett világítást, hangulatvilágítást vagy izgalmas mennyezetek kialakítására is kiváló megoldás a gipszkarton.

Az új gipszkarton mennyezetet az eredetihez képest leengedhetjük 5 cm-től akár több méterig gipszkarton profil vázzal direktfüggesztővel vagy gipszkarton függesztő pálca segítségével. Nagyon fontos lehet, hogy az álmennyezetünket hő és hang szigetelhetjük is lehetőség szerint! Ezt inkább egy kosszal tegyük meg.

Gipszkarton álmennyezet készítése direktfüggesztővel
Gipszkarton álmennyezet készítése direktfüggesztővel

direktfüggesztő
direktfüggesztő

Gipszkarton álmennyezet készítése
Gipszkarton álmennyezet készítése

szemes vagy kampós pálca
szemes vagy kampós pálca

Ehhez a szigetelőanyagokat megvásárolhatják áruházainkban ahol rengeteg anyaggal és valós raktárkészlettel várjuk Önöket! Aktuális gipszkarton álmennyezet árak, készletekről, érdeklődjön telefonon mert az a leggyorsabb. +36 30 958 2915 

További raktári termékeink: szigetelőanyagok hő, hang, vízszigetelés, homlokzati hőszigetelő rendszerek és vakolatok, gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek. Hanggátló, tűzgátló, normál, impregnált, hajlítható, akusztikai gipszkartonok, reviziós ajtók, tűzgátló ajtók, ytong, OSB lapok, kenhető és bitumenes vízszigetelő anyagok. Kőzetgyapot és üveggyapot szigetelőanyagok gipszkarton falba hangszigetelésnek, tetőtérbe hőszigetelésként, beton alá lépés és kopogás csillapításra, homlokzatra, könnyűszerkezetes faházhoz, pincékhez.

Mapei csemperagasztók, fugázók, szilikonok és LB Knauf glettek, gipszek, zsákos poranyagok is készleten vannak.

Kérjük, hogy az aktuális készletről érdeklődjön a kolléganőnél telefonon a táblázatban lévő telefonszámon. Javasoljuk, hogy a nyitvatartási idő vége előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás zökkenőmentes legyen. Megrendelés esetén segítünk a szállításban is! Fizetés akár a helyszínen a a sofőrnél!  

Hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnált, hajlítható, perforált gipszkarton árak. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok, Armstrong és Knauf AMF kazettás álmennyezet lapok és rendszerek, Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken. 

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton profil árak ITT –  Kazettás álmennyezet árak ITT 

Telephelyeink telefonszáma és árajánlatkérés lehetőségek:

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com

Direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelése.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet olyan álmennyezet, amelynél az álmennyezet tartószerkezetét jelentő CD-profilokat a közvetlenül a mennyezetre felcsavarozott direktfüggesztőkhöz csavarozzuk.

Gipszkarton álmennyezet készítése
Gipszkarton álmennyezet készítése
Direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelése.

 A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet olyan álmennyezet, amelynél az álmennyezet tartószerkezetét jelentő CD-profilokat a közvetlenül a mennyezetre felcsavarozott direktfüggesztőkhöz csavarozzuk.

Gipszkarton álmennyezet készítése – lépésről, lépésre. Hívjon ha kérdése van! +36 30 958 2915

 1. lépés. A falon jelöljük ki az álmennyezet síkját. Mivel az alapszerkezet helyét jelöljük be, figyelembe kell venni a gipszkarton lap vastagságát is. Álmennyezetnek minimum a 12,5 mm-es normál gipszkartont javasoljuk.
 2. Zsinór vagy az egyik profil és vízmérték segítségével valamennyi falra feljelöljük az álmennyezet kerületét, körbe a falon.
 3. A helyiség falaira felszereljük az UD gipszkarton profilokat, melyeket a rögzítés előtt a csatlakozó szivacscsíkkal láttunk el. Az UD gipszkarton profilokat műanyag beütő dűbelekkel, vagy a fal anyagától függően egyéb rögzítő eszköz segítségével rögzítjük a falra.
  A rögzítési pontok maximális távolsága 80 cm. Az első rögzítési pont távolsága a szoba sarkától maximum 20 cm lehet.
 4. Kimérjük a direktfüggesztők helyét. A direktfüggesztőket úgy helyezzük el, hogy egymástól való távolságuk a CD gipszkarton profilok hosszirányában maximum 1 m, merőleges irányban egymástól mért távolságuk pedig maximum 40 cm legyen. Tehát a CD gipszkarton profilok egymástól mért tengelytávolsága maximum 40 cm lesz. A szélső CD profil faltól mért távolsága maximum 15 cm, a szélső direktfüggesztő faltól mért távolsága maximum 1 m lesz. Ezáltal a felfüggesztő pántok 0,4 x 1 m-es hálót alkotnak.
 5. Az álmennyezet felfüggesztését vagy 1 db fém beütőékkel, vagy fa födém esetén 2 db lapos fejű facsavarral végezzük. Az álmennyezet teherhordó elemeit tilos műanyag beütő dűbellel rögzíteni. Más típusú mennyezetek esetén a felfüggesztést egyéb rögzítő eszközökkel kell megoldani. Amennyiben magasabb hangszigetelési igényeink vannak, a direktfüggesztőket csatlakozó szivacscsíkkal látjuk el.
 6. A CD gipszkarton profilokat az UD gipszkarton profilokba toljuk, és oldalról a direktfüggesztőkhöz csavarozzuk őket egy pár Opel lemezcsavar segítségével. A CD-profilokat hosszirányban a CD profil toldó elemek segítségével toldhatjuk. A szomszédos CD profilok csatlakozásait minimum egy lap szélességével (1200 mm-rel) eltoljuk.
 7. Rögzítjük a 12,5 mm vastag gipszkarton lapokat. A lapokat gyorsépítő csavarok segítségével 17 cm-ként a CD gipszkarton profilokhoz rögzítjük. NEM SZABAD a lapokat az UD gipszkarton profilokhoz csavarozni! A lapokat mindig a CD-profilokra merőlegesen helyezzük el. A rövidebb oldalak csatlakozásainak mindig a CD profilokra kell esni, és felszerelés előtt ezeket ez éleket fózolni kell ,hogy a bandázsolásnál a glettanyagnak “helye” legyen. A szomszédos gipszkarton lapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat legalább egy CD profillal el kell tolni annak érdekében, hogy elkerüljük a kereszt alakú hézagok kialakulását.
 8. Elvégezzük a hézagolást, illetve elgletteljük a csavarok fejét.
 9. Tehát az álmennyezeti CD profil függesztése min. 1 mm lemezacéllal kimerevített és a válaszfaltól max. 10 cm a távolsága. A felső UW profilt az álmennyezet borításán keresztül 19 mm-es lemezcsavarral rögzítjük a CD profilhoz.
  Az UW profilra felragasztjuk az csatlakozó szivacscsíkot.
  A másik, akusztikai és statikai szempontból is jobb megoldás, ha a gipszkarton válaszfalat visszük fel a teherhordó födémig, és az álmennyezetet rögzítjük a gipszkarton falhoz.
Függesztett gipszkarton álmennyezet készítése fémprofil tartószerkezettel.

Gipszkarton álmennyezet készítése. Anyagszükséglet 1 m2 felületre. Természetesen az anyag rendelést meg kell. hogy előzze egy pontos felérés! 

4 fm CD 60 profil 
20 db 3,5 x 25 gipszkarton csavar
1,3 fm UD 30 profil
0,3 kg vakoló glett
1,6 fm hézagerősítő csík (bandázs)
1,6 db gyorsfüggesztő, tűzgátló vagy terhelt álmennyezethez nóniuszfüggesztés
5,6 db derékszögű horgony vagy 3 db keresztösszekötő
1 m2 gipszkarton lap, min. 12,5 mm vtg.
1,6 db függesztőhuzal szemmel
1,3 m szivacscsík, 30 mm (PAE szalag)