Gipszkarton profilok alkalmazása

Gipszkarton profilok alkalmazása előtétfal, válaszfal vagy mennyezet építésénél.

Gipszkarton profilok alkalmazása
Gipszkarton profilok alkalmazása

Gipszkarton profilok alkalmazása
Gipszkarton profilok alkalmazása

Gipszkarton profilok alkalmazása
Gipszkarton profilok alkalmazása

Gipszkarton lapokat a teljes rendszer anyagokat, szigetelőanyagokat és kazettás álmennyezeti rendszereket tartunk készleten. 

Telephelyeink: Budapesten a 9. és 4. kerületben, vidéken pedig Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Nyíregyháza, Győr és Kecskemét.

Gipszkarton áraink ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Gipszkarton profil árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT  

Telephelyeink elérhetősége – készlet ellenőrzés telefonon.

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com

Árajánlatkérés email-ben.

Árajánlatkérő adatai 

Gipszkarton profilok alkalmazása

A gipszkarton profilok a szárazépítés alapjai. A gipszkarton falak és mennyezetek, álmennyezetek építéséhez vázszerkezet, keretszerkezet kell, amit lehet fából, vagy horganyzott acél profilokból építeni. A gipszkarton profilok gyors és könnyű megoldást jelentenek a száraz fal rendszerek építéséhez.

Gipszkarton profilok alkalmazása amikor előtétfalat építünk.

Első lépésként az UW profilokra ragasszuk rá a PAE szalagot. Ez egy rezgés csillapító szalag. Azért kell használni, hogy a fémprofil ne vegye át a rezonanciát a padlóról és a mennyezetről.

Kezdhetjük a profilozást. Először jelöljük ki a vízszintes UW profil helyét a padlón majd rögzítsük beütő dűbelekkel. A dűbel anyaga műanyag házas és fémszeges. Méretei lehetnek 6/40, 6/60, 6/80.  Második művelettel kijelöljük a mennyezeti UW profil helyét majd ugyanazon a módon mint a padlóba, szintén rögzítsük dűbellel a profilt. Figyeljünk, hogy az alsó és felső dűbelezett profil függőben legyen.  Az UW profil adja a gipszkarton falat tartó keret alját és tetejét. A profil rögzítése a padlóba körülbelül fél méterenként javasolt. 

Előtétfal készítése
Előtétfal készítése profilokból

gipszkarton előtétfal - szigeteléssel
gipszkarton előtétfal – szigeteléssel

Az UW profilba függőlegesen beleállítják az azonos szélességű CW profilokat 60-62 cm távolságra egymástól, így egy gipszkarton tábla három CW profilra tud támaszkodni. A sarkokból indulva az első CW profil 55-57 cm távolságra kerüljön. A CW profilok a fal mentén mindig egy irányba “néznek”. Mint a képen is látják, hogy a függőleges CW profilokat direktfüggesztővel még a falhoz is rögzítik szintén dűbelekkel. Ez adja meg a rendszer stabilitását.    

Gipszkarton profilok alkalmazása – gipszkarton profilok típusai

A szárazépítészeti szerkezeti profilok alatt a gipszkarton falrendszer fémből készült speciális profiljait értjük. Ezek a profilok speciálisan formára hajtott horganyzott acélból készülnek. Az alul felsorolt CD, UD, UW, CW és UA típusúak, melyek segítségével elkészíthető a kívánt falszerkezet. Kettő féle falvastagságban kaphatóak. 0,5 mm illetve 0,6 mm -es falvastagságban horganyzott acélból. A termékek adatai között megtalálhatóak a méretek, tömegek, és kiszerelések pontos száma is.

Gipszkarton profilok alkalmazása – típusok
CD-50 vagy CD-60 szerkezeti gipszkartonprofil

CD gipszkarton profil 3 m
CD gipszkarton profil 3 m
A CD 60 profil mint a legnépszerűbb szerkezeti elem használhatót álmennyezeti tartószerkezet kereteként, előtétfalnál, mely esetben az akusztikus kengyellel oldható meg a függőleges illetve vízszintes szintezés.

A CD profilt rögzíthetjük beütő dűbeles rögzítéssel.

UD-30 gipszkarton profil

UD profi. Jelzése UD 30. Ennek a profilnak is több felhasználási, beépítési lehetősége van. Leginkább a függesztett álmennyezet szerkezeténél valamint előtétfalnál alkalmazható.

Minden esetben vízszintes a rögzítései iránya. Ez a profil adja meg a keretet a mennyezet oldalfalainak rögzítésekor.

CW 50 – 75 – 100 mm -es szerkezeti gipszkartonprofil

A CW profilok a falrendszer tartószerkezetének függőleges elemei. Ezeket a profilokat az UW profilokba illesztve, majd opel csavarral összehúzva tudjuk rögzíteni. Minden esetben figyeljen, hogy használjon vízszintező szerszámot. Ezek rögzítése előtt mindenképp fontos a pozicionálás azaz, hogy függőlegesen legyen elhelyezve a CW profil és merőleges legyen az UW profilokra, ezekkel az apró figyelmességgel is maximalizálhatjuk a szerkezet maximális szilárdságát valamint a gipszkarton építőlapok is könnyen csavarozhatóak lesznek ha nem kell keresgélnünk a csavarok behajtásakor a profilt.
UW 50 – 75 – 100 mm – es szerkezeti gipszkartonprofil

 

Az UW profil minden esetben horizontális, vízszintes beépítése ajánlott. Ezt a profilt 30-40 cm-es közökkel rögzíthetjük az aljzatba és a födémbe. A profilnak a rögzítési technológiája. A kettő párhuzamos oldalfelületet átfogó talpra ragasszunk PAE szalagot, amely több szélességben is kapható, de ajánlott mindig a profil szélességének megfelelő szélességűt választani. Illesszük a helyére a profilt, majd fúrjuk át a profilt, melynek a furatainak helyzete és a furatok távolsága sablonként is szolgál az aljzat valamint a födém furatainak elkészítéséhez.
UA 50 – 75- 100 ajtótok erősített szerkezeti gipszkartonprofil

Az UA profilok használatát mindenképp javasoljuk azokon a helyeken ahol ajtót szeretnénk a leválasztott részben nyitni. (válaszfal esetén)

Ehhez a profilhoz mindenképp ajánlatos az UA “L” kötő és a hozzá tartozó speciális hornyolt csavar alkalmazása.

alumínium élvédő normál és feles

Az alumínium sarok élvédők használata minden esetben ajánlott a gipszkartonból épített szerkezetek külső sarkainál, éleinél. Ezen kívül használhatóak más csorba, leütött sarkok esetén is amennyiben szeretnénk tökéletes éleket látni otthonunkban. Belső éllel és sarkok megerősítésére használjon papír szalagot! 24 mm x 24 mm oldalélekkel 2.0, 2.5, 3.0 m-es hosszúságú a feles 2.5 m-es szálakban kapható

Acél mennyezeti dűbel
(beütőék)

fém beütődűbel
fém beütődűbel
Az acél beütőék a gipszkarton álmennyezetet tartó függesztőhuzal teherhordó födémszerkezetbe való rögzítésére alkalmazható.

A nagyfokú ellenálló képességének köszönhetően tűz esetén is biztonságos.

Akusztikus lengőkengyel

Anyaga: horganyzott acéllemezből kivágott és meghajlított profil
Felhasználási terület: álmennyezetek, tetőtér beépítések, keskeny előtétfalak CD-vázának rugalmas rögzítésére, amennyiben a szerkezettel szemben fokozott akusztikai igény van támasztva
Típusai: 60 mm-es szélességgel háromféle szerelési távolsággal: 30-60 mm, 60-90 mm, 90-120 mm
Állványrögzítő dübel Az M12 metrikus menettel kialakított szemes rögzítőelem állvány rögzítésekhez betonban. Praktikusan kombinálható többféle M12 menetű acél dűbellel. A szem átmérője 23 mm.
Állványok, feszítő kötelek, láncok, mozgó állványok, biztonsági eszközök stb.
Élvédők
Belső sarok

A papír hézagerősítő szalagot többek között belső sarkok hézagolására használjuk. Alkalmazásával erős kapcsolatot hozhatunk létre.

 1. A sarok mindkét oldalára vigyünk fel hézagoló anyagot.
 2. Az előzőleg megnedvesített, megfelelő szögben behajlított papír hézagerősítő szalagot a sarokba helyezzük, majd belesimítjuk.
 3. A papír hézagerősítő szalagot úgy húzzuk át, hogy a hézagoló anyagot mindkét irányban kb. 15 cm-re elhúzzuk. A második, fedő réteget az alsónál kicsit szélesebben húzzuk el. A simítást általában elegendő egy rétegben elvégezni. A tökéletes száradást követően lecsiszoljuk a felületet.

Külső sarok

 1. Az Alux élvédőt külső sarkok merevítésére használjuk. A szalagot fémcsíkokkal befelé a hézagoló anyagba helyezzük. Elsimítjuk, és a szalag alól kinyomjuk a felesleges hézagoló anyagot. Az így rögzített szalagot áthúzzuk és lecsiszoljuk.

Az élvédők rögzítésére és hézagolására üvegszálas hézagoló anyagokat kell használni.

Derékszögű horgony Alkalmazási terület
CD profilok keresztező csomópontjában, normál igénybevételű álmennyezetek esetében. Csomópontonként 2 db szükséges.
Direktfüggesztő

direktfüggesztő gipszkarton CD profilra vagy fa lécvázra szerelt álmennyezetek, tetőtér beépítések, a keskeny előtétfalak, és mennyezet burkolatok rögzítéséhez kiválóan alkalmazható tartozék, amennyiben a szerkezettel szemben nincsen fokozott hangszigetelésre igény.
Függesztőpálca

A függesztett álmennyezeteknél használható elem. Ezt az elemet a rugós függesztőkkel használhatjuk és állíthatjuk be a függesztési magasságot. 25 cm-től 200 cm-ig kerül forgalomba. a pálcák duplarugóval toldhatóak. szemes illetve kampós kivitelben kaphatóak. a kampós rögzítése beakasztással a szemes csavarral való rögzítést tesz lehetővé.
Szigetelő szivacs
gipszkartonhoz
Az UW és az UD gipszkarton profilok csatlakozásaihoz használandó öntapadó felülettel ellátott szivacscsík, melyek közt a különböző profil méretekhez igazítottan többféle méretben kapható. Használata a gipszkarton szerkezetek rugalmas csatlakozását teszi lehetővé, valamint a hő- és hangszigetelő képességét javítja. Használata egyszerű, így a gipszkarton szerelése akár házilag is elvégezhető.
Hossztoldó CD 60 mm-es gipszkarton profilhoz hossztoldó CD gipszkarton profilok hosszanti irányú toldásához alkalmazható, és opel csavarral rögzíthető.
Gyorsfüggesztő

Kazettás álmennyezetek „T” alakú tartóprofiljainak rögzítésére szolgál.
Boltíves PVC élvédő Hézagológipszbe vagy glettelőgipszbe ágyazva alkalmazható
Gipszkartonból, gipszrost lapokból, vagy tömör gipsz lapokból épített válaszfalak és egyéb szerkezetek ívesen vezetett pozitív sarkainak védelmére alkalmazható, boltívek, íves lépcsőfalak lezárásának szabályos élkialakítását teszi lehetővé
Rigips Befogó PVC profil (J profil)

 

Szabadon álló gipszkarton lapok élének védelmére, műanyag, fehér színű.
Keresztösszekötő CD gipszkarton profilhoz

keresztösszekötő CD profilok összekötését biztosítja, egymás fölött kereszteződő profiloknál, normál igénybevételű gipszkarton szerkezetek esetén.
Duplarugó gipszkartonhoz

 

duplarugó a kazettás álmennyezetek függesztésére, valamint a függesztőhuzalok toldásához egyaránt alkalmazható.
Gipszkarton erősítőcsík papír A papír erősítőcsíkot a fokozott igénybevételű gipszkarton falakhoz ajánljuk, különösen a válaszfalak negatív sarkainál. Megakadályozza, hogy a gipszkartonon hajszál repedések keletkezzenek, éppen ezért a papír erősítőcsík a tetőtér beépítésénél elengedhetetlen kellék.
Rugós függesztő (Anker-fix) CD profilhoz A rugós függesztő (anker-fix) CD profilhoz a nagyobb tehernek kitett gipszkarton álmennyezetek függesztéséhez, a CD profilokhoz illeszthető.

Gipszkarton profilok alkalmazása – gipszkarton falak építése.

Gipszkarton lapokkal gyorsan kettéoszthatja nappaliját, vagy bármelyik szobáját. Viszonylag gyorsan kialakíthat egy leválasztást is.

Ha átrendezné a lakását, vagy egyszerűen csak unalmasnak találja már, akkor vágjon bele.

A gipszkartonnal való építkezés kis gonddal és kevés kosszal jár.
A gipszkarton fal építése gyorsan megy, és nem lesz csatatér sem a lakása.
A téglát nem kell becipelni. Nincs téglatörmelék, és fröcsögő habarcs sem kell hozzá. A gipszkarton lapok sokkal könnyebbek, mint a tégla.
A tartófalra felszereli a gipszkarton profilokat, és a profilokra felcsavarozza a gipszkarton táblákat. Arra ügyeljen, hogy csak a függőleges profilokra csavarozzon, és két toldás ne kerüljön egymás mellé.

Hézagolásra szükség van, de a hézagolás elvégzése után, már festheti vagy tapétázhatja is a falat.

Nemhogy egy hetet, de még néhány órát sem kell várni a fal száradására. Burkolni is lehet, ha csempét szeretne felrakni rá.

A két lap köze ne maradjon üres. Használjon kőzetgyapotot vagy üveggyapotot hangszigetelésre, hogy a zajok ne rohanjanak át a falon.

Az épületek belső részein a gipszet vakolásra, felületképzésre, vagy díszítésre használjuk fel. Már korán felismerték, hogy jó hő- és tűzállósága miatt a fafödémeket is megvédi tűz esetén. Ez elsősorban az anyagában megkötött víznek köszönhető. Ennek eredménye lett, hogy az acélszerkezetű házak elterjedésével a térelválasztó elemekhez gipsztáblákat kezdtek alkalmazni, biztosítva a kis súlyt és a tűzvédelmet. A papírköpeny pedig megnövelte ezeknek a tábláknak a húzó-hajlító szilárdságát, megszületett a gipszkartonlap.

A gipszkarton lapok előnye röviden összefoglalva könnyűségéből, könnyű szerelhetőségéből adódik.
A hagyományos technológiákhoz képest jóval idő- és költségtakarékosabb. Szerelése nem igényel komoly szaktudást és egyedi szerszámokat, ezért könnyen, házi technikával és némi odafigyeléssel magunk is meg tudjuk oldani. Az előző tulajdonságaiból adódik, hogy könnyen és gyorsan húzhatunk fel belőle válaszfalakat. Itt nincs száradási idő és a törmelék is elhanyagolható. Emellett a gipszkarton jó hőtároló képességéből adódóan léc- és fémszerkezetekre szerelve, a réseket hőszigetelő anyaggal kitöltve energia és hőtakarékos szerkezeteket tudunk kialakítani.

Gipszkarton alkalmazási területei

 • gipszkarton válaszfalként
 • gipszkarton előtétfalként
 • gipszkarton mennyezet, álmennyezetként
 • gipszkartonnal borított tetőtér
 • gipszkarton szárazvakolatként tűzvédelmi borításokra alkalmazott gipszkarton díszítő elemként

Gipszkarton profilok alkalmazása – gipszkarton előtétfal építése

Gipszkarton előtétfalat akkor építünk, amikor a fal akusztikai megerősítést igényel. Beépíthetjük még vezetékek eltakarására is, és akkor is, ha esetleg más nem túl esztétikus tárgy elburkolására van szükség. Alkalmas mindenféle elektromos kábel és csővezeték átvezetésére és elrejtésére. Nagy előnye a hagyományos kerámia falazattal szemben, hogy nem kell vésni a falat. Ezzel időt és pénzt spórolunk meg, és rengeteg koszt elkerülünk az építkezéskor. Gipszkarton válaszfal A hagyományos válaszfal szerkezetekkel ellentétben számos előnnyel rendelkeznek a gipszkarton válaszfalak. Gyors és egyszerű kivitelezés száraz építés, azonnal sima falfelület, mely festhető, tapétázható, csempézhető minden épületgépészeti és elektromos vezeték, és a szerelvények vésés nélkül, könnyedén elhelyezhetők benne könnyű falszerkezet hő- és hangszigetelés terén tökéletesen megfelel a követelményeknek.

A legsűrűbben fém tartószerkezetre rögzítik a gipszkarton táblákat. Az épületfizikai és a artószerkezeti követelmények függvényében 1 vagy 2 réteg gipszkarton burkolat kerül rögzítésre. A gipszkarton falak nemcsak gyorsan építhetők, de gyorsan bonthatóak is, így az esetleges átalakításokat mindenfajta nehézség nélkül megoldhatja kosz és piszok nélkül.

Gipszkarton profilok alkalmazása álmennyezet építésénél

A gipszkarton álmennyezet fa vagy fém tartószerkezettel beépíthető szerkezet, mely nemcsak abban az esetben alkalmazható, ha a mennyezet esztétikai javítására, a belmagasság csökkentésére vagy a födém zsaluzási hibáinak eltakarására van szükség, hanem akkor is, ha kifejezetten egy esztétikailag szép megjelenésű belső design-t szeretnénk elérni.

A gipszkarton álmennyezetek kialakításuktól függően lehetnek akár akusztikai vagy tűzvédelmi kialakításúak is, és a gépészeti vezetékek eltakarására is kitűnően alkalmazhatók.
A világítás, szellőzés és klímaberendezések tartozékai egyszerűen beépíthetők a rendszerbe.
Kiegészítő hőszigeteléssel a hőszigetelő értéket növelhetjük, és a léghang szigetelésének javítása is megoldható vele.

A beépített gipszkarton lapok felülete sík és sima. A beépítés után közvetlenül festhető és tapétázható.

A gipszkarton álmennyezetek leggyakrabban alkalmazott fajtái:sík álmennyezet látszóbordás álmennyezet akusztikai álmennyezet optikai álmennyezet tűzvédelmi álmennyezet

Az álmennyezetek rendkívül látványos megoldások kialakítására alkalmasak. Csak a képzeletünk szabhat határokat. A legkedveltebb megoldások közé tartozik a rejtett világítások kialakítása, vagy a különböző minták, formák és színek alkalmazása.

Gipszkarton profilok alkalmazása tetőtér beépítésnél, kialakításnál. 

A tetőtérbeli átalakításokra, zavaró részletek elfedésére vagy a használaton kívüli tetőterek használhatóvá tételére tökéletes megoldás a gipszkarton.
A lapokat egy egyszerű fém- vagy favázra könnyen és gyorsan rögzíthetjük.
Megmunkálhatósága egyszerű, a munkálatok ún. száraz építési technológiát követelnek. Ennek köszönhetően elkerülhető a kosszal járó munkavégzés, ugyanis ilyenkor nem viszünk be nedvességet a meglévő épületszerkezetekbe.
A beépítés során az esetek többségében hő- és hangszigetelő anyagokkal együtt szokták beépíteni.
A beépítés után azonnal festhető, tapétázható.
Gipszkarton szárazvakolatok, beépített bútorok és dekorelemek
A gipszkarton szárazvakolatok a száraz építési technológiának köszönhetően tiszta és gyors építést biztosítanak.
A téglafal elé közvetlenül elhelyezhető a burkolat, mely a vakolatnál sokkal simább és egyenletesebb felületet biztosít.
Azonnal festhető vagy tapétázható, nem kell várni a száradásra.
A gipszkarton még bútorok építésére is alkalmas, akár más építőanyagokkal (fával, téglával, kerámiával) kombinálva is. Egyedi design is létrehozható segítségével: ívek, kiszögellések, beugrók, falfülkék.

Néhány ötlet gipszkartonból készíthető dekor elemek kialakításához.

 1. boltívek
 2. lépcsőzetes álmennyezetek
 3. rejtett világítások
 4. komplett bútordarabok kialakítása
 5. a falon kívül futó csövek elrejtése/eldobozolása
 6. pengefalak készítése

Gipszkarton előnyei a hagyományos falazóelemekkel szemben A gipszkarton fal a hagyományos falazóanyagból épült falakhoz képest jelentős megtakarítást jelent. A fémszerkezetre szerelt gipszkarton lapok közé hőszigetelő anyagot építhetünk be. Gondolja csak meg! Ez jelentős fűtési költség megtakarítást eredményezhet. Szeretne jóval jobban járni? Álmennyezetként felszerelve csökkenti a belső tér magasságát, és ezzel is jelentős fűtési költség megtakarítást eredményez. Hangszigetelő anyagot beépítve növelhetjük a falak lég-hanggátlását. Könnyen véshető. A gipszkarton falak üreges szerkezete sokkal inkább alkalmas a víz és villanyvezetékek könnyű és kényelmes elhelyezésére. A sima, száraz falfelületet könnyedén festheti, tapétázhatja, csempézheti.

A gipszkarton lap könnyű. Gipszből és papírból áll, ezért könnyű vele dolgozni. Egy gipszkarton fal megépítéséhez nem kell több raklapnyi súlyt megmozgatni, mint a hagyományos válaszfalak építésénél. Hasonlítsuk csak össze egy gipszkarton lap és ugyanolyan térfogatú hagyományos falazóanyag súlyát! Könnyen alakítható, a különböző geometriai kialakítások egyszerűen megoldhatóak. Egyenes falak, beugrók, faláttörések is létrehozhatók. Tetőtér beépítéskor könnyedén boríthatjuk gipszkarton lapok segítségével a ferde tetősíkot. Az építkezés helyszínén szerelhető össze. Viszonylag jól terhelhetők. Figyelem: nem teherhordó fal! Szerelése gyors. Nincs száradási idő, és nincs szükség zsaluzásra sem. Szerelése tiszta. Nincs fröcsögő malter. Nincs törmelék, nincs hulladék. Ezért utólagosan is beépíthetőek a gipszkarton falak. Nem szükséges folyékony, csepegő kötőanyag a rögzítéséhez. Egy esetleges jövőben átalakításkor könnyedén elbontható, áthelyezhető.

Gipszkarton profilok alkalmazásával költség- és időtakarékos gipszkarton falat építeni. 

A gipszkarton rendszerek költségtakarékos és jó minőséget biztosítanak a belső munkáknál a pincétől a padlásig. A könnyű szerkezetek csökkentik a tartószerkezetek terhelését. A szárazépítési technológia a rövid építési idő következtében hozzásegít az építmény gyors használatba vételéhez. A gipszkarton lapok megmunkálása egyszerű és tiszta.

Hoppá! Belegondolt már? A gipszkarton szerkezetek esetében már hetek óta kész,
kitapétázott lakásában pihen és élvezi munkája gyümölcsét, míg a hagyományos falnál a mester ekkor még javában simít, vagy a vakolat szárad még hetekig. A vizes (habarcsos) módszer eredményeként egy romhalmaz marad hátra, törmelék, malter fröccsenés formájában, amit napokig tart eltakarítani. ugyanez a szárazépítésnél 10 perc és egy kis söprű kérdése.

Néhány előnye a gipszkartonozásnak.

Hőszigetelő anyagot is tehetünk a profil szerkezetbe.
A kemény tél gyakran próbára teszi a leggondosabban megépített ház hőszigetelő képességét is. Így az optimális hőszigetelés nem luxus, sőt igen fontos tényező a takarékos fűtőenergia felhasználás és a jó közérzet érdekében. A gipszkarton rendszerek költségtakarékos hőszigetelést biztosítanak az egész ház számára. Az épületgépészeti vezetékeket takarékosan a falszerkezet üregeiben vezetjük.

Belegondolt már?
Milyen érzés és milyen nagy munka egy éppen felhúzott téglafalat össze-vissza vésni a villany vagy más szerelvény elvezetéséhez, és milyen törmelék halom keletkezik…
A gipszkarton szerelt szerkezetek esetében ez az „élmény” teljesen elmarad, amit valószínűleg nem bánnak.

Hangszigetelő lesz a fal egyben. Rockwool Airrock hangszigetelő kőzetgyapottal akár 50 decibelt is megfoghatunk!
A gipszkarton rendszerek kiváló hangszigetelést biztosítanak. Kéthéjú szerkezetek, akusztikai értelemben véve hajlító merev héjból készítve, a hajlékony héjak együtt rezgése által hatékonyan leépítik a hangenergiát. A légrétegek és a hangszigetelés (ásványgyapot) tovább csökkentik a maradék hangenergiát.

Belegondolt már?
A gipszkarton szerelt válaszfalak jóval kevesebb helyet foglalnak el a lakás hasznos alapterületéből, mint a hasonló műszaki tulajdonságú hagyományos, tégla válaszfalak.

Kellemes közérzet ad a gipszkarton fal.
Az építőanyag felülete befolyásolja a bennlakók kényelemérzetét. Azok az anyagok, melyek hővezető képessége csekély (pl. fa, gipsz) melegek és jó közérzetet biztosítanak a helyiségben tartózkodók számára.A gipsz anyagú építőanyagok, mint például a gipszkarton lap, növelik az általános komfortérzést.
Belegondolt már?
Még nem született olyan kőműves mester, aki olyan sima felületet tudna vakolni, mint a gipszkarton tükörsima felülete, különösen nagy felületen. A sima felületen aztán élvezet lesz a tapétázás, csempézés. Így tehát elmondhatjuk, hogy a gipszkarton simán jobb megoldás!

Nem éghető.
A gipszkarton lapok a gipszmag előnyös tulajdonságainak köszönhetően különösen alkalmasak megelőző tűzvédelemre. A gipsz 20% kötött kristályvizet tartalmaz. Ez 15 mm lapvastagság esetén 3 liter/m2 vízmennyiségnek felel meg. Tűz esetén ez a kristályvíz „beépített tűzoltóvízként” működik.

Belegondolt már?
A fa alapú burkolat anyagok tűz esetén nem igazán tűzgátlóként működnek. A gipszkartonnal viszont felbecsülhetetlen értékű perceket nyerhet a menekülés, illetve mentés számára szükség esetén. Fontolja meg!

Nem reped.
A gipsz előnyös tulajdonságainak köszönhetően hőre szinte nem tágul és ennek eredményeként
nem is reped. A fugák szilárdan glettelve, csatlakozások rugalmas anyaggal kitöltve.
Belegondolt már?
Az összes többi építőanyagnál jóval nagyobb a valószínűsége, hogy repedéseket kell a későbbiekben
eltüntetnie. Akarja?

Helyiség klimatizáló.
A gipszkarton lapok különlegesen alkalmasak a helyiség nedvességtartalmának szabályozására, mivel a gipszmag gazdag makró pórusokban. A makró pórusokban gazdag építőanyagok alkalmasak arra, hogy időlegesen magukba szívják a nedvesebb levegőt, ezt raktározzák és szárazabb helyiség, klíma esetén visszapárologtassák környezetükbe. Így érvényesül a gipszkarton lapok légnedvesség szabályzó hatása.
Belegondolt már?
Ha a körülmények úgy adódnak, márpedig úgy szoktak adódni, a gipszkarton szerkezetek szükség esetén újból gyorsan és tisztán elbonthatók. Képzeljen el egy utólagos válaszfalszerelést egy már használatban lévő, parkettázott lakásban, vagy egy hagyományos téglafal elbontási viszontagságait egy bútorozott lakásban. A porolgatás és takarítás ott aztán nem leányálom.

Környezetbarát.
A gipszkarton lapok gipszmagból és különleges, jó minőségű papírból készült kétoldali kartonburkolatból állnak. A gipsz teljesen illatmentes, nem tartalmaz és nem képez semmiféle egészségkárosító anyagot. A gipsz, mint építőanyag kiváló tulajdonságait környezetbarát feldolgozási és gyártási technológia egészíti ki.
Belegondolt már?
A gipszkarton szerkezetek legalább olyan élettartamúak, mint a hagyományos szerkezetek. Nyugat-Európa sok országában szinte csak ezt használják épületek/lakások belső kialakítására. Vajon miért?

Stabil profilváz szerkezet.
A gipszkarton szerelt válaszfal speciálisan formázott acélprofil vázból áll, amelyet szilárdan a statikai
falhoz rögzítenek. Ezt a vázat burkolják mindkét oldalról gipszkartonnal. Az így létrejött konstrukció abszolút stabil.Gyengébb födémmel (pl. fa födém) technológiailag szinte más nem is jöhet szóba.
Belegondolt már?
Amilyen stabil, olyan könnyű, ami az életét is jelentősen megkönnyíti, amikor az építőanyagot
szállítja (gipszkartont akár személyautóval is viheti), vagy például a tetőtérbe kell az anyagot
„feltermelni”. A tégla cipelésével persze izmai erősödnek, de hát…

Terhelhető.
A gipszkarton szerkezetekre mindenütt biztosan rögzíthetünk tárgyakat a kifejezetten erre a célra kifejlesztett és évtizedek óta sikeresen alkalmazott rögzítőelemek segítségével. A felfüggesztendő
tárgy fajtája és súlya szerint képszögek és üreges dübelek állnak rendelkezésre különféle kivitelben, amelyekkel akár 95 kg os konyhaszekrényt is felfüggeszthetünk méterenként.

Siniat/NIDA, Knauf, Rigips. Hanggátló, tűzgátló, impregnált, hajlítható, normál gipszkartonok, UW – CW – CD – UD – UA profilok, por alakú gipszek, vödrös kész glettek, bandázs szalagok, csavarok, gipszkarton falba reviziós ajtók tényleg minden egy helyen. RIGIPS Blue Acoustic hanggátló gipszkarton és ROCKWOOL Airrock hangszigetelő kőzetgyapot raktáron!!

Valós készlettel rendelkező gipszkarton, kazettás álmennyezet, szigetelőanyag szakáruház vagyunk de kérjük, hogy az aktuális készletről érdeklődjön a kolléganőnél telefonon. +36 30 958 2915. Házhoz szállítás – saját autóinkkal, nagyobb tétel esetén ingyenesen a gyártótól. 

Áruházaink anyagai. Termékeket, árainkat a linkekre kattintva találja.