Gipszkarton tetőtér beépítés szigetelőanyaggal és gipszkartonnal

Gipszkarton tetőtér beépítés szigetelőanyaggal és gipszkartonnal

Gipszkarton tetőtér beépítés szigetelőanyaggal és gipszkartonnal.
Legalább 20-25 cm vastagságban tegyenek kőzetgyapot vagy üveggyapot szigetelőanyagot a szarufák közé. Ha vastagabb az még jobb!! ROCKWOOL kőzetgyapot Ursa vagy Knauf üveggyapot termékek, tetőfólia raktáron. AKCIÓK!

További szigetelőanyagok és gipszkarton rendszer árakról érdeklődjön. info@avgroup.hu – 06-30-958-2915

Raktáraink-telephelyeink: Budapest IX. és IV. kerület. Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr, Nyíregyháza. Megrendelés esetén saját autóinkkal segítünk a szállításban is. 20 m3 esetén ingyenes gyártói szállítás vagy segítünk a szállításban. Fizetés akár a helyszínen!

A változat: faburkolattal
Az első szigetelőréteg felrakása után a gerendákra keresztbe aljzatlécezést helyezünk (60 x 40 cm). Ezután ismét egy szigetelőréteg következik, mégpedig alufóliára ragasztott kőzetgyapot tekercset tűzőgéppel rögzítünk a lécezésre. (Rögzítési távolság: 10-20 cm). Ezután felhelyezzük a szerelőlécezést (50 x 30 cm) az előző lécezéshez képest keresztirányban, 40 centiméterenként (lásd a mellékelt ábrát).

B változat: fémprofilos szerelés
A szigetelés felrakása után a tetőgerendák közé 40 cm-ként kengyelt szerelünk fel. A kengyelre szereljük a fémprofilokat és gyorskötő csavarokkal rögzítjük őket. A második szigetelőréteget a tekercsből 40 cm-es szélességűre vágjuk és a profilok alá rögzítjük. A tető egész felületére egy legalább 0,1 mm vastag polietilén fóliát vagy hőtükör fóliát rögzítünk kétoldalas ragasztószalaggal párahídnak. Az illesztéseket a profilok felett átfedéssel kell megoldani.

Tetőterek beépítésekor a gipszkarton lapokat elsősorban hang- és hőszigetelő anyagokkal együtt használjuk. A már felsorolt előnyök mellett meg kell említenünk a statikai szempontból szükséges könnyűszerkezetes építési módra való alkalmasságát is. A szigetelőanyag vastagsága a kívánt szigetelési értéktől és az építési hatóság előírásaitól függ. A szigetelőanyagot úgy kell elhelyezni, hogy a tetőgerendák közötti fugák tökéletesen tömítve legyenek.A tetőtér gipszkartonozása aránylag csekély anyagráfordítással és munkával kivitelezhető.