lakásfelújítás gipszkartonnal

Lakásfelújítás gipszkartonnal.

Lehet ragasztani, profilvázat építeni vagy egyszerűen csak fa váz szerkezetet építeni és arra gipszkartonozni. Az utóbbi kettőnél már van lehetőség a hangszigetelésre vagy hőszigetelésre hiszen a profil vázba betehetünk kőzetgyapot vagy üveggyapot szigetelést. Minden termék ami ehhez kell az nálunk készleten van és azonnal megvásárolható.

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton profil árak ITT –  Kazettás álmennyezet árak ITT 

 

lakásfelújítás gipszkartonnal
lakásfelújítás gipszkartonnal

lakásfelújítás gipszkartonnal
lakásfelújítás gipszkartonnal

 

Mindig egyenes és sima falakra vágyunk. A leggyorsabb és legnépszerűbb megoldás arra hogy ezt elérjük a lakásfelújítás gipszkartonnal! Itt rendszerben lehet gondolkodnunk mert minden elem kapcsolódik a másikhoz így a munka végén egy gyors, kosz nélküli egyenes és sima falakat kapunk.  

 

Nem régen vályog és vert falakat készítettek a házépítés során. Később ahogy fejlődött a házépítés és változtak az anyagok, igények, megjelentek a tégla és blokk falak, melyek már igazi előrelépést jelentettek, hiszen már ezzel is sokkal egyenesebb, simább felületű falakat varázsolhattunk házainkba. Mára azonban itt az új építőanyag, a gipszkarton. Belső térben már csak az ytong tartja a frontot vele.

Napjainkban egyre többen fordulnak ehhez az anyaghoz. Nyugaton pedig nem ritka, hogy teljes házakat húznak fel a segítségével. Nálunk elsősorban belterek kialakításában játszik nagy szerepet. Gipszkartonnal választanak el szobákat, burkolnak a falakat, készítenek belőle álmennyezetet, de az sem ritka, hogy dekorációs céllal használják fel.

Azonban, mint mindennek, a gipszkartonnak is vannak előnyei és hátrányai is. Érdemes mindkét félről áttanulmányoznunk ezt az építészeti „csodát”, mielőtt végleg emellett tennénk le a voksunkat.

 

Lakásfelújítás gipszkartonnal, a gipszkarton előnyei.

Az első fontos szempont építkezés során az időgazdálkodás. Innen nézve pedig a gipszkarton tökéletesnek tűnik, hiszen más eljárásokhoz viszonyítva a használata meglehetősen időtakarékos megoldás. Egy hagyományos fal építésénél a mester még javában dolgozik, míg a gipszkarton esetében már otthonunkban ülve élvezhetjük munkánk gyümölcsét. Ezzel együtt pedig költséghatékony is, hiszen kisebb súlya miatt már a fuvarozása is kevesebb költséggel jár, és maga az anyag is olcsóbban szerezhető be, mintha egy hagyományos falhoz vennénk meg minden szükségeset.Másik nagy előnye, hogy a gipszkarton illat-semleges és környezetbarát anyag. Ennek megfelelően az évek elteltével sem fog különböző szagokat kibocsátani magából, amivel károsíthatná az egészségünket, vagy csak egyszerűen rombolhatná a közérzetünket.

A hagyományos falak esetében, amennyiben szeretnénk vezetékeket és csöveket rejteni beléjük, nagyon sok plusz munkával és szemeteléssel jár az eljárás, azonban a gipszkartonnál minden elbújtatható magában a falban már az építkezés alatt. Nem beszélve arról, hogy mennyivel kevesebb piszkot hagy maga után. És nem csak a falak kifúrása miatt, hanem az egész munkálat alatt is.

A gipszkarton hő hatására sem reped meg, míg a hagyományos építésű falaknál, lássuk be idővel elkerülhetetlen a vakolat igazítgatása a repedések miatt. És egyébként is sokkal nehezebb teljesen sima falat varázsolni belőle, míg a gipszkarton esetében ilyesmivel sincs gondunk, hiszen alapvetően is teljesen sima a felülete.

Továbbá az egyik legfontosabb előnye a gipszkartonnak, hogy nem éghető anyagMíg például a fa alapú falak táptalajt adnak az esetlegesen kialakuló tüzeknek, addig a gipszkartonból épült vagy azzal borított falak inkább gátolják azt.

Végül pedig a megfelelően felépített gipszkarton fal nagyszerűen fogja hőszigetelni otthonunkat, ami, lássuk be, ma már nem számít luxusnak, hiszen környezet- és pénztárcabarát megfontolásból is fontos az energiatakarékosság.

 

Lakásfelújítás gipszkartonnal, a  gipszkarton hátrányai.

Nem teljesen vízálló, ( mondjuk ez elmondható szinte minden építőanyagról mert “mert azért a víz az úr”. ) ezért minden esetben óvni kell a nedvességtől, Kaphatóak impregnált gipszkarton lapok amik felülete egy vékony impregnálószert kapott így megfelelő alapozással azért csempézni, burkolni lehet rá. Ugyanez a helyzet a gipszkarton fal hangszigeteléssel, mivel ha a téglafallal megegyező szintet szeretnénk ebben a tényezőben, akkor a gipszkarton rendszer ugyanannyiba kerül a szigeteléssel együtt mintha téglával építünk. ( de nincs kosz, gyorsan elkészül, sima és egyenes lesz a fal stb stb. ) 

Másik hátránya az egyik előnyéből indul ki. Ugyanis a csövek és vezetékek beszerelése, bár nem jár annyi piszokkal és utómunkálatokkal, de már a fal rakásakor szoros együttműködésben kell dolgozni a víz- és villanyszerelőkkel, hiszen utólag már nem sok mindent lehet csinálni. Ugyanígy, bár fentebb elhangzott, hogy a gipszkarton kiváló hőszigetelő, a hőtároló képessége igen gyenge. Ebből kifolyólag, ha gyengén is, de állandó fűtést kell biztosítani hozzá a téli időszakban. Na és itt jön szóba az a lehetőség ami igen népszerűvé teszi a lakásfelújítás gipszkartonnal, hogy a gipszkarton fal vázszerkezetébe berakható a hőszigetelés vagy hangszigetelés így utólag is. Ez a nem mindegy, hogy ezt így meg lehet oldani. Hőszigetelő és hangszigetelő anyagokat készletről megvásárolhatnak áruházainkban. 

Telephelyeink elérhetőségei és árajánlatkérés lehetőségek:

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com

 

A gipsz előnyös tulajdonságait már régóta használják vakolásra, felületképzésre és díszítésre.

Idővel megjelentek a gipszkarton lapok is, melyek rendkívül széles körben felhasználhatóak a belsőépítészet során. Lakásfelújítás vagy építkezés alkalmával mindenképpen érdemes elgondolkodni használatán, ugyanis mutatós, igényes és profi végeredmény születhet segítségével. Válaszfalak, előtétfalak éppen úgy megalkothatóak a gipszkarton felhasználásával, mint a manapság nagy népszerűségnek örvendő álmennyezet, vagy az egyenletes falburkolat. Az elérhető áron beszerezhető alapanyag súlya miatt könnyedén mozgatható és akár laikusként is egyszerű a vele történő munka. Nézzük, mely területeken érdemes kihasználni a gipszkarton kínálta előnyöket!

Nagyobb helyiségek esetében gyakran válik szükségessé egy-egy rész leválasztása. A térelválasztó polcok helyett sokan döntenek úgy, hogy válaszfal építés során is a gipszkarton mellett teszik le a voksot. Segítségével jelentősen lecsökkenthetőek a költségek és persze a munkaidő. A megfelelő kialakítással az üreges szerkezetű falszakasz magában rejthet minden olyan szükséges elektromos vezetéket, melyre szükség lehet. Kiváló hangszigetelő képességgel rendelkezik az alapanyag, és a hőszigetelő jellemzők is ígéretesek. Jó hír, hogy az így elkészült válaszfal egyszerűen festhető, de a tapétázás sem jelent gondot, ráadásul azonnal megtehetjük ezeket, nem kel száradási időre várakozni. További előnye a megoldásnak, hogy ha újra nagyobb helyiségre lenne szükség, akkor a válaszfal lebontható, illetve igény szerint áthelyezhető.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend az álmennyezet, mely egyaránt alkalmas nagy belmagasságú otthonokba, de a hagyományos méretű ingatlanok esetében is remek választásnak bizonyul.

Elsősorban régi polgári lakásokban szoktunk találkozni a nagy belmagasság jelentette problémákkal. Ilyenkor a galéria kialakítása mellett az álmennyezet remek döntés, ugyanis egyszerűbbé teszi a lakberendezést, és a fűtési költségek is csökkenthetőek segítségével. A gipszkarton álmennyezet azonban kitűnő választás a hagyományos magasságú helyiségek esetében is. Süllyesztett világítással és egyedi falfestési megoldásokkal kombinálva egészen különleges, elegáns hatás érhető el. A fűtési költségek csökkentése mellett további előnye az álmennyezetnek, hogy ilyen módon javítható az akusztika, a hangszigetelés és ugyanakkor tűzbiztonsági jellemzők is kiválóan érvényesülnek. Akár a sérült födémek javítására, egyenletes felületképzésre is használható a gipszkarton, s mivel nagyon könnyű, így nem terheli meg a födém teherhordó elemeit sem.

Tetőtér beépítés előtt áll, és szeretné minél gyorsabban megvalósítani a kivitelezés fázisait?

A gipszkarton erre a célra is remek döntés. Gyors és gazdaságos megoldásnak bizonyul, ráadásul azonnal beköltözhetővé válik használatával az új helyiség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tetőtér beépítések alkalmával a gipszkarton szinte teljesen felváltotta a korábban nehézkesen alkalmazható lambériás megoldásokat. A gipszkarton lapok egyszerűen méretre vághatóak, gyakorlatilag bármilyen felületen alkalmazhatóak, és könnyedén festhetőek.

Belsőépítészet kapcsán legtöbben szeretjük az egyszerű, gyors és főleg takarékos megoldások mellett letenni a voksot. Míg sok esetben nem érdemes a legolcsóbb lehetőségeket választani, a gipszkarton lapok mégis bebizonyították, hogy lehetséges időtálló minőséget kapni akkor is, ha a takarékos megoldásokat részesítjük előnyben.

 

Valós készlettel rendelkező gipszkarton, kazettás álmennyezet és szigetelőanyag szakáruház vagyunk de kérjük, hogy az aktuális készletről érdeklődjön a kolléganőnél telefonon a táblázatban lévő telefonszámon. Javasoljuk, hogy a nyitvatartási idő vége előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás zökkenőmentes legyen. Amennyiben rendelése eléri a gyártó által szabott mennyiséget, úgy a termék ingyenesen kerül kiszállításra. Kollégáink tapasztalt szakemberek, akik kérdés esetén is rendelkezésükre állnak. Megrendelés esetén segítünk a szállításban is! Fizetés akár a helyszínen a a sofőrnél!  

Hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnált, hajlítható, perforált gipszkarton árak. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok. 

Armstrong és Knauf AMF kazettás álmennyezet lapok és rendszerek. Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken.

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton profil árak ITT –  Kazettás álmennyezet árak ITT 

 

Telephelyeink elérhetőségei és árajánlatkérés lehetőségek:

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com