Terasz burkolás Mapei termékekkel

Terasz burkolás Mapei termékekkel

Terasz burkolás járólapozás. Egy burkolás nagyon hosszú távra szól. Használjunk minőségi járó lapokat és Mapei segédanyagokat mert nem csak a jó szakmunka hanem a jó anyag is kell a szép végeredményhez. Mi a  Mapei termékeket javasoljuk mert ugyan nem a legolcsóbbak de a legjobbak!!   

Mapei termékekről, árakról bővebben ITT olvashat. 

Terasz burkolás Mapei termékekkel
Terasz burkolás Mapei termékekkel
 

A kültéri burkolás általában a legkényesebb téma, amivel egy hideg burkolóhoz fordulnak, mert általában már az igények, a befektetni kívánt pénz és az elvárások nincsenek balanszban, pedig a kérdés azért ennél jóval egyszerűbb. 

Folyamatosan korszerűsödő szerszámok és anyagok sora segít abban, hogy minél precízebb, szebb, igényesebb, és szakszerűbb legyen a burkoló munka. 

Ezeket a trendeket, muszáj és kell is követnünk. Ebben partnerünk és beszállítónk a Mapei Kft aki a legkiválóbb anyagokkal segíti a munkát.

Modern burkoló módszerek

Amit mindenképp jól át kell gondolnia mielőtt kiválasztja a csempét, a járólapot, a követ, vagy bármilyen más anyagot, az az, hogy hova szeretné majd tenni: kültérre, beltérre, konyhába, udvarra, fürdőbe. Számos ragasztási és fugázási eljárás között válogathatunk. Na, nem csak a forma, és a szín tekintetében, de az anyag minősége, teherbírása, rugalmassága, idomulása ügyében is. Nem mindegy, hogy számolnunk kell-e padlófűtéssel, vízzel, esővel! Hogy mekkora az igénybevétel, gyerekek fociznak majd rajta, tányér törhet el, vagy csak díszítő célt szolgál-e a munka, amit elkészítünk! 

Modern burkoló anyagok

Mapei. Ezzel dolgozik a legtöbb burkoló hacsak a megrendelőnek nincsen más kívánsága. Nem a legolcsóbb de a legjobb termék család. Ez a brand még nincsen szétaprózódva így megmaradt igazi szakmai cégnek. Mapei ragasztók, fugázók, vízszigetelések mind mind a legjobb anyagok. 

Terasz burkolás Mapei termékekkel – jó tanácsok.

Burkolás előtt: 
A terasz építése nem a burkoló munkával kezdődik. A kőműves feladata a terasz beton megfelelő lejtésének kialakítása! 
Minimum egy méteren 1 cm (1%) lejtést kell biztosítani a teljes terasz felületén a háztól kifelé távolodva. Ezzel a lejtéssel biztosítani lehet a terasz burkolás járólapozás burkoló lapjainak tetejére érkező csapadék, eső elvezetését. 

Alulról érkező talajvíz elleni védelem: Fontos a megfelelő lejtés biztosítása!

Nem követelmény azonban a burkolás technikai kivitelezését befolyásolhatja ha nincs a terasz betonozása szigetelve alulról. Erre rákérdezek mielőtt nekiállnánk megtervezni a munkát. A burkoló munka kezdetekor használt mélyalapozók  tartós nedvesség hatására “vissza olvadhatnak”, fellazítva  a burkoló lap és a beton közti ragasztó kötését.
Nagyobb cégek mélyalapozó termékeik eladásakor, már külön kérésre felhívják erre a figyelmet, mert rengeteg vesztett peres ügyük volt a nem megfelelő tájékoztatásból. Sok burkoló még csak nem is sejtette hogy hibázhat, ha használ ilyen beton felületre máskor is alkalmazott mélyalapozót. A vásárolt terméken csak az van feltüntetve: .. szakember számára … , azonban a vissza olvadás veszélyére  a termékeken nem hívják fel a figyelmet. A termék leírásban van csak szó róla és ez persze nem publikus. 

Repedések és dilatáció:

A terasz beton repedései elkerülhetők, ha a kőműves/burkoló kolléga megfelelő méretű vashálót ágyaz a betonba és jó minőségű, megfelelő arányban egyenletesen kevert alapanyagokkal dolgozik. Legtöbbször ezek hiánya okozza a repedéseket, amik a látszat ellenére nem okozhatnak a leendő terasz burkoló lapoknak károsodást, feltéve hogy ezek a repedések nem a beton mozgásából származnak. Mert ez esetben dilatálásról beszélhetünk. Nagyobb méretű teraszoknál a legjobb, ha már betonozáskor elhelyezünk “dilatálási réseket”. Ezzel külön táblákat alkotva a betonból, megakadályozva a nem kívánt helyen történő burkoló lap repedéseket, elválásokat. 

A repedések nem csak a gyenge minőségű anyagok használatával, nem megfelelő és egyenletes keverésével vagy a dilatálási hézagok nélküli betonozással, hanem a terasz alap hibáiból is keletkezhetnek. 
Ha már kész a beton a kritikusnak ítélt repedéseket műgyantás anyaggal fel lehet tölteni, meg lehet ragasztani.

beton repedés javítás

De ha a beton repedés dilatáció hiányára vezethető vissza, akkor nem elegendő a beton összeragasztása!
Máshol fog megrepedni. Amúgy is, a beton repedések keletkezhetnek burkoló munka után is, amire persze előre nem lehet számítani, ezért olyan megoldás kellett, amely megoldja a problémákat. 
Burkolat elválasztása a tökéletes megoldás!
A rétegelválasztó lemez (rendszer) közbeiktatásával előre is elkerülhető a beton repedés okozta következmény    

Felület kiegyenlítés: Mapei aljzatkiegyenlítők.

Novoplan 21 Planolit 315 Fiberplan Mapecem Mapecem Pronto Nivorapid
Planipatch Planex Ultraplan
Ultraplan Eco Ultraplan Maxi Topcem Topcem Pronto Planitop Fast 330
A betonozást pontosan elkészített vezetősávokkal és lehúzó léccel kell elkészíteni. Ha ezt a kőműves szakember betartaná nem kellene a burkolónak kiegyenlítést végeznie. A burkoló lap ragasztók legtöbb esetben vékony ágyazatú ragasztásra alkalmasak (max: 5 mm), így tehát milliméterről beszélhetünk a síkbeli mozgatásokkor. Azokat a két méter hosszan vizsgált sok esetben cm mély gödröket, amit a kőműves ott hagy a burkolónak, a lapok ki-ki emelgetésével, vagy épp lenyomkodásával nem lehet precíz burkoló munkával áthidalni. Amelyik burkoló így burkol, az csak szemre dolgozik, és még büszke is rá. Ez a minőségi munka rovására megy! 1-1,5%-os beton lejtés mellett nagyon könnyen kialakul e technika használójánál a visszalejtés a gödrök kialakulása. Szerintem senki nem szereti nézegetni eső után azokat a tavacskákat, amit a terasz burkoló lapjának egyenetlenül ragasztása okoz.
Egy precízen kivitelezett burkolás alap követelménye a síkok, a  burkoló lapok alatti felületek kiegyenlítése.
Legjobb és legegyszerűbb egy legalább két méter hosszú lehúzó léccel, két irányban, ragasztóval elvégezni a kiegyenlítést.  

Felülről érkező csapadék elleni védelem:

Amennyiben  a terasz burkolás alatt lakóhelyiség, garázs vagy bármi más van, ahol számít, hogy ne keletkezzen beázás, ott különös figyelmet kell fordítani a csapadékvíz elleni szigetelésre. Két rétegű betonozással és köztük (nem neylon fólia) kátrányos szigetelő lemez egybefüggő (lapok illesztéseinek, átlapolásainak hibátlan egymásra  hegesztésével) kialakítással ez könnyen megoldható. Semmilyen formában nem sérülhet ez a szigetelés, mert a legkisebb hibás szigetelést is megtalálja a víz! 
A burkoló lapok ragasztása előtt kenhető víz elleni szigetelést is alkalmazni kell. Sok féle vízszigetelő anyag van forgalomban, ám nem mindegyik alkalmas kültéri vízszigetelésre. Az anyag árán spórolni nem érdemes, mert egy rosszul vízszigetelt  terasz burkoló lapjairól könnyen átázhat a födém! Egyszer kell jól megcsinálni, figyelembe véve a gyártó technológiai utasításait.  
Uszodákba is használható 2 komponensű vízszigetelővel teljessé tehető a terasz víz elleni védelme.  
A hajlatokba, sarkokba rugalmas szalagot kell tenni! 

További védelmet nyújt és a terasz burkolás tartósságát is befolyásolja a fugákon átszivárgó, terasz burkoló lapok alatti pangó vizek elvezetése. Erre a célra számtalan gyártó, teljes rendszert kínál, amit a  terasz burkoló lap alá ragasztó ágyazatba kell fektetni.     

Megfelelő járólapokhoz megfelelő burkolóanyagok.

Külső térben mindig flexibilis ragasztót használjunk! (pl.: S1-es jelölésűt)

A Mapei Keraflex S1 fokozott terhelhetőségű, alakítható, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarcs csempékhez, járólapokhoz és kőlapokhoz. 

A legjobb flexibilis burkoló lap ragasztó mely ellenáll a napsütésnek, a szélnek. 

Bármilyen kerámia burkolólap, kerámiamozaik és (nedvességre nem érzékeny) kőlap ragasztása bel- és kültéri padlón és falon.

A burkoló lap ragasztó “nyílt ideje” drámaian lecsökken, és hiába ütögeti a burkoló gumikalapáccsal, a kellő ragasztó erő nem fog létre jönni!
Nincs az a burkoló mester aki meg tudja ítélni, meddig tapad kellően a burkoló lap ragasztó.
Ha megfigyelnek egy burkoló mestert munka közben láthatják, hogy nem egy burkoló lap alatt keni meg a betont ragasztóval, hanem sokkal több lap alatt és csak ezek után helyezi rá a burkoló lapot. Mire a végére ér a műveletnek a ragasztó elveszti a gyártó által garantált tapadási erejét, minek eredménye a kopogó burkoló lapok megjelenése majd a szétfagyás. Ez hiba vagy felelőtlenség és ha ilyet lát akkor igenis szóljon rá, hogy ne siessen!!! 

A burkoló lapot és a burkolandó felületet a betont is kenjük be ragasztóval de csak mindig 1 lapnyit.

Mivel senki nem láthat a lap alá, egy olyan burkolás technika alkalmazására van szükség amely használatával “szélsőséges időjárási körülmények” közt is holt biztos lehet a kivitelező és az ügyfél is egyaránt, hogy  a burkoló lapok megfelelően vannak leragasztva a betonra. Ez a burkoló technika a kétoldali kenés: Mind a burkoló lapot és a burkolandó felületet a betont is bekenjük ragasztóval. 
burkoló lapot is ragasztóval kenjük be
Az így megkent burkoló lap mindig “friss” ragasztós oldallal találkozik a betonra kent esetlegesen már “öreg” ragasztóval. Egy enyhe mozgatás és a kötés 100%-osan biztosítható. Nincs gumikalapálás és nincs aggodalom!                                          

Mapei termékek készleten. Árakról és aktuális telephelyi készletekről érdeklődjön telefonon. +36 30 958 2915  

Terasz burkolás Mapei termékekkel
Terasz burkolás Mapei termékekkel

Kedves látogató!

Az oldalon lévő Mapei árak listaárak ami egyes termékek esetében változhat/csökkenhet. Aktuális raktárkészletről és árakról érdeklődjön a kolléganőnél. +36 30 958 2915  

TerméknévMire való?Kiszerelésnettó ár/kiszerelés
Adesilex P9 Cementalapú rag. habarcs25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Primer GDiszperziós alapozó25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Keraflex S1rag. habarcs25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapegum WPSkenhető szigetelés5 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapegum WPSkenhető szigetelés25 KgÁrakról kérjük érdeklődjön
Ultraplan ECO20önt. aljzatkiegyenlítő23 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Eco Prim Gripalapozó, kellősítő10 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapepur roof foampisztolyos ragasztóhab750 mlÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapelastik "A"beton - repedésre24 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapelastik "B"beton - repedésre8 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
MapelastikAquadefense3,5 KgÁrakról kérjük érdeklődjön
MapelastikAquadefense7,5 KgÁrakról kérjük érdeklődjön
MapelastikAquadefense15 KgÁrakról kérjük érdeklődjön
Planitop 550beton javító habarcs25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapethermragasztótapasz25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapethermkőzetgyapot ragsztó25 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapesil ACfehér szilikon310 mlÁrakról kérjük érdeklődjön
Keracolor FFfehér fugázó20 kgÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapeband H130gumírozott textília10 fmÁrakról kérjük érdeklődjön
Mapeband H130gumírozott textília30 fmÁrakról kérjük érdeklődjön
Keracolor FFfehér fugázó5 kgÁrakról kérjük érdeklődjön

 

Felújítást, építkezést tervez a közeljövőben? MAPEI csemperagasztók, fugázók, szigetelések készleten Budapesten 2 telephelyünkön. 

A MAPEI vízszigetelő, fugázó, betonjavító termékek komplett termékcsaláddal és speciális megoldásokkal felszerelkezve állnak készen minden feladatra! A legáltalánosabb és legnépszerűbb anyagok a fürdőszobák, vizes helyiségek, burkolandó felületekre kínálnak megoldásokat. Kikerülhetetlen anyagok az építkezésnél, felújításnál az aljzatkiegyenlítők, beton és vakolat, gipszkarton alapozók, csempe, járólap és kő burkolat ragasztók, szilikonok, hézagkitöltők,

Terasz burkolás Mapei termékekkel. Csemperagasztó, vízszigetelés, szlikon, műgyantapadló, fugázóanyag, aljzatkiegyenlítő, betonadalék, vakolat és parkettaragasztó, minőségi MAPEI anyagok. Szinte minden építőiparban felmerülő problémára talál anyagokat, rendszer megoldásokat a MAPEI termékek között. 

Valós készlettel rendelkező gipszkarton, kazettás álmennyezet és szigetelőanyag szakáruház vagyunk de kérjük, hogy az aktuális készletről érdeklődjön a kolléganőnél telefonon a táblázatban lévő telefonszámon. Javasoljuk, hogy a nyitvatartási idő vége előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás zökkenőmentes legyen. Amennyiben rendelése eléri a gyártó által szabott mennyiséget, úgy a termék ingyenesen kerül kiszállításra. Kollégáink tapasztalt szakemberek, akik kérdés esetén is rendelkezésükre állnak. Megrendelés esetén segítünk a szállításban is! Fizetés akár a helyszínen a a sofőrnél!  

Hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnált, hajlítható, perforált gipszkarton árak. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok. 

Armstrong, Knauf AMF kazettás álmennyezet rendszerek. Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken.

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton profil árak ITT –  Kazettás álmennyezet árak ITT 

Telephelyeink elérhetőségei és árajánlatkérés lehetőségek:

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com