Üvegszálas hézagerősítő szalag

Üvegszálas hézagerősítő szalag gipszkarton lapok találkozásának hézagerősítésére és élek sarkok bandázsolására.

üvegszövet háló gipszkartonozáshoz
üvegszövet háló gipszkartonozáshoz
Üvegszálas fugafedő gipszkarton hézagoláshoz, 5 cm széles és 25 fm tekercsben kapható.

Egyszerű és gyors használat

  • Nagyon vékony
  • Alig von el vizet 
  • Könnyű elglettelni

Üvegszálas hézagerősítő szalag, más néven üvegszálas bandázsoló szalag.

Normál igénybevételű gipszkarton falak hézagolásánál alkalmazható, meggátolja a repedések keletkezését. Mivel a Üvegszálas hézagerősítő szalag nagyon vékony, ezért csak csekély glett felvitelre van szükség.

Nem lebeszélni akarjuk de tudnia kell, hogy……

Papír hézagerősítő szalag kontra üvegszálas hézagerősítő szalag. Hát igen. Tényleg így van. A papír szalag sokkal vastagabb és erősebb. Az üvegszálas hézagerősítő szalag akkor jó megoldás ha a falak beálltak, nem mozognak. Még a profilvázra szerelt gipszkarton falak is mozognak ezért gondolják meg az  üvegszálas hézagerősítő szalag használatát. Azért szeretnek az üvegszálas hézagerősítő szalaggal dolgozni a hazai kivitelezők mert nem kell annyiszor átglettelni. 

A papír szalagot a vastagsága miatt többet kell glettelni de a végeredmény önmagáért beszél. A tengerentúlon és Nyugat Európában már szinte csak ezzel dolgoznak. 

A hézagerősítés a gipszkartonozás utolsó folyamata. Jelentősen meghatározhatja a  munka minőségét. A hézagolás során valamely a SINIAT, KNAUF, vagy RIGIPS által gyártott hézagoló gletteket, gipszeket használhatjuk. Kitűnő anyagok.. A hézagolást lehetőség szerint a nedves folyamatok (például aljzatbeton készítés) befejezése és kiszáradása után kezdjük, ha a gipszkarton felület és a helyiség levegőjének hőmérséklete is legalább +5°C feletti hőmérsékletű.

A bandázsolás előtt a gipszkarton fal mindkét oldalát készre kell szerelni. A gipszkarton lapokat csavarozzuk a gipszkarton profil szerkezetre majd a hézagokat teljes egészében gletteljük ki és csak ezt követően lehet megkezdeni a hézagolást bandázs hézagoló szalagokkal.  

Bandázsoló szalagok, hanggátló, normál, impregnált, tűzgátló, tűzgátló impregnál, hajlítható, perforált gipszkartonokhoz. Siniat, Knauf, Rigips gipszkartonok minden méretben,  Armstrong, Knauf AMF kazettás  álmennyezet rendszerek. Rockwool kőzetgyapot, Ursa és Knauf üveggyapot hangszigetelő és hőszigetelő anyagok Budapesten és vidéki telephelyeinken. 

Gipszkarton rendszerek, kazettás álmennyezet rendszerek és szigetelőanyagok szakáruháza vagyunk. A Gipszkartonozásnál használt összes hézagerősítő szalagok és a hozzájuk való por alakú vagy kész, vödrös glettek is készleten vannak. Árakról érdeklődjön: 06-70-683-330 Áruházaink: Budapest 9. és 4. kerület. Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr, Kecskemét.

Bandázsoló szalagok típusai és árak 

Termék neveMéretekBruttó ár
Üvegszálas hézagerősítő csík5 cm széles - 25 fm hosszú560 Ft
Papír hézagerősítő csík5 cm széles - 75 fm hosszú2160 Ft
FIBA üvegszövet háló5 cm széles - 20 fm hosszú1267 Ft
FIBA üvegszövet háló5 cm széles - 45 fm hosszú3867 Ft
 

Telephelyeink elérhetőségei

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
1163 BudapestNagyicce sor 4 +36 30 297 1733info@profiszigeteles.com